- Hollywood har skylda

Filmsmukkasen Ben Affleck forteller om hardkjøret som sendte ham på alkoholklinikk - etter å ha gitt 1,2 millioner kroner i tips.

Suksesspresset ble for mye for 29-åringen som var filmbyens store kommende stjerne. Etter Oscar-filmen «Good Will Hunting» i 1997, ble han spådd en lysende framtid som Hollywoods aller største navn. I 2000 gikk han på tre fiaskofilmer på rad, og nesten like ille gikk det med storfilmen «Pearl Harbor» som virkelig skulle gjøre megastjerne av ham året etter.

- Jeg ble altfor opptatt av hva andre syntes om meg som skuespiller. Nå bryr jeg meg ikke så mye om å gjøre alle til lags, sier Ben Affleck i et intervju med New York Post.

Fyllekulene ble så ille at han i fjor ble overtalt av Charlie Sheen til å legge seg inn på den luksuriøse Promises-klinikken. Bare timer før han skulle starte sitt nye tørrere liv, ble han observert ved blackjack-bordet ved Hard Rock Casino i Las Vegas - stedet som mange kalte Afflecks andre hjem. Etter å ha vunnet potten på 6,5 millioner kroner, tipset han blackjack-dealeren 1,2 millioner. Episoden skal ha vært karakteristisk for jetset-livet han levde på den tida.

- Jeg har fått bedre perspektiv på sakene nå. Jeg tror det er farlig å bli for opptatt med karrieren sin, sier Affleck.

Han er for tida aktuell som Tom Clancys romanfigur Jack Ryan i «The Sum of All Fears». 29-åringen innkasserer rundt 80 millioner kroner per film, og er ifølge seg selv ikke så opptatt av kritikken lenger.

- Skulle man bry seg om det hele tida, ville det tatt livet av deg. Jeg prøver bare å forholde meg til mine egne krav, sier han til New York Post.

Også faren hans har fått hjelp mot alkoholmisbruk. Ben Affleck brukte å være bortimot konstant på byen med kompis og skuespillerkollega Matt Damon. Det var før hardkjøret som endte på avrusnings-klinikken, og nå er de sjelden ute og tester nattelivet. Affleck som har vært koblet til Gwyneth Paltrow og Courtney Love, forteller at han for tida ikke har noe på gang på damefronten.

<B>BARSK HELT: 31. mai er det premiere på «The Sum of All Fears» hvor Ben Affleck spiller roman-helten Jack Ryan som skal forhindre terrorister i å sprenge Super Bowl med ei atombombe.
<B>FESTLØVENE: Ben Affleck og Matt Damon fikk i 1998 Oscar for «Good Will Hunting» som kompisparet skrev selv.