Hollywood Homicide

Lettvint, men morsomt

FILM: Ok. Det kan slås fast med en eneste gang: Actionkomedien «Hollywood Homicide» er ikke noe mesterverk. Det er strengt tatt heller ikke noen god film. Men innimellom er ingen ting bedre enn en stor bøtte popkorn og et par timer lettvint underholdning.

Siden dette er en buddy-film om to politietterforskere i Los Angeles, ligger det en kriminalhistorie i bånn. Noe om ei gruppe rappere som blir skutt, og sjefen for et plateselskap som... som... Glem det. Intrigen er ikke noe du behøver å bry deg videre med. Det har heller ikke filmfolkene, verken de foran eller bak kamera, gjort. Det viktige her er spillet mellom stjernene Harrison Ford og Josh Hartnett. Joe Gavilan (Ford) sliter med personlig økonomi og driver som eiendomsmekler på si, mens J.C. Calden (Hartnett) tjener ekstra penger på å undervise i yoga og drømmer om å bli skuespiller. Det gir rom til en rekke komiske situasjoner.

I motsetning til veldig mange andre politi/buddy-filmer er det hele gjort med glimt i øyet og humoren er for det meste befriende selvironisk. Den obligatoriske jakten mot slutten er altfor lang, men hva gjør vel det når Harrison Ford faktisk er morsom og sjarmerende? For oss som har dyrket Indiana Jones i 20 år, har det vært vondt å se Ford i den ene hjelpe- og humørløse rollen etter den andre. Vi får håpe det er slutt på de tider nå.