«The Postcard Killings»

Hollywood i Norge:
- Vanskelige forhold

Møtt av tåke, kulde og sur vind på Hardangervidda.

HARDANGERVIDDA: Filmcrewet bak «The Postcard Killings» har tilbrakt sure dager på Hardangervidda i forbindelse med innspillingen. Foto: Packshot LAB
HARDANGERVIDDA: Filmcrewet bak «The Postcard Killings» har tilbrakt sure dager på Hardangervidda i forbindelse med innspillingen. Foto: Packshot LABVis mer

Regissør og Oscar-vinner Danis Tanovic er i Norge for å spille inn deler av thrilleren «The Postcard Killings». Filmen er basert på bestselgerboka «Postcard Killers» av forfatterne James Patterson og Liza Marklund.

Filmcrewet har allerede jobbet i snø og vind på Hardangervidda. De møtte krevende forhold på fjellet, forteller den norske co-produsenten i Packshot LAB, John Kaare Hoversholm, til Dagbladet.

- Det var sur vind og vått med vanskelige forhold, så det ble en del utsettelser, rokeringer og lange dager, men vi har et bra crew og kom oss gjennom. Det er litt typisk at man hadde den fine påska, men så kommer det dårlige været når vi ankommer, med lavt skydekke og tåke. Jeg pratet nylig med både regissør og fotograf som at det rufsete været passet godt til filmens mørke tematikk, sier Hoversholm.

TEAM: Regissør Danis Tanovic og filmfotograf Salvatore Totino på sett. I bakgrunnen skimter man norske John Kaare Hoversholm. Foto: Finn Erik Rognan / Packshot LAB
TEAM: Regissør Danis Tanovic og filmfotograf Salvatore Totino på sett. I bakgrunnen skimter man norske John Kaare Hoversholm. Foto: Finn Erik Rognan / Packshot LAB Vis mer

Kjente skuespillere

«The Postcard Killings» spinner rundt en rekke bestialske drap på unge nygifte par. I filmen følger man en hardkokt drapsetterforsker fra New York, Jacob Kanon, rundt i Europa i jakten på personen som tok livet av datteren da hun var på bryllupsreise i London. Det dukker opp flere grusomme drap og underveis rekrutterer kanon den svenske journalisten Dessie Leonard.

HOVEDROLLE: Jeffrey Dean Morgan. Foto: NTB Scanpix
HOVEDROLLE: Jeffrey Dean Morgan. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I hovedrollene finner man amerikaneren Jeffrey Dean Morgan som Jacob Kanon, Connie Nielsen som kona Valerie Kanon og britiske Cush Jumbo som journalisten Dessie Leonard. Morgan er blant annet kjent som den sadistiske erkeskurken Negan i «The Walking Dead», Nielsen er kjent fra storfilmen «Wonder Woman» og Jumbo i seriene «The Good Wife» og «The Good Fight». I andre roller finner man Denis O'Hare («True Blood»), Naomi Battrick and Ruairi O'Connor.

Morgan virker å trives i Norge, han har selv publisert et «blodig» bilde fra snødekte Hardangervidda på sosiale medier:

- Fikk skyss i kabriolet

Opptakene begynte onsdag forrige uke og totalt var produksjonen en uke i Norge. Det er også spilt inn scener i London, Stockholm og München. Skuespiller Jeffrey Dean Morgan er svært fornøyd med naturen på Vestlandet, forteller Hoversholm.

- Vi kjørte Morgan i strålende sol fra Flesland til Eidfjord i en Jaguar kabriolet, noe han synes var helt magisk.

Nå er innspillingen lagt til Gamle Vossebanen hvor de har lånt et gammelt museumstog fra NSB. I filmen skal togscenene finne sted i Alpene og scenene fra Hardangervidda på grensa mellom Sverige og Finland.

- Dette blir en flott film. Fotografen heter Salvatore Totino og har blant annet skutt «Bird Box», «Da Vinci-koden» og «Cinderella Man», sier Hoversholm.

Tildelt Oscar

«The Postcard Killings» har planlagt premiere våren 2020. Regissøren Danis Tanovic fra Bosnia ble i 2002 tildelt en oscarstatuett i kategorien beste fremmedspråklige film for debuten «No Man's Land».

Filmen produseres av Good Films ved Miriam Segal, sammen med Paul Brennan, Peter Calvin Nelson og Leopoldo Gout. Lokal produksjonshjelp får de altså av nordmennene i Packshot LAB.

«The Postcard Killings» skal ha et totalbudsjett på langt over 200 millioner kroner. Filmen fikk 5,6 millioner kroner i insentivstøtte av Norsk filminstitutt.