Hollywood-kred til Amazon etter Golden Globe

Fra nettbokhandel til kvalitetsserier.

PRISDRYSS: Serieskaper Jill Soloway og hovedrolleinnehaver Jeffrey Tambor jubler etter å ha fått priser både for beste komiserie og beste skuespiller, under søndagens Golden Globe. Foto: NTB SCANPIX / REUTERS/Mario Anzuoni
PRISDRYSS: Serieskaper Jill Soloway og hovedrolleinnehaver Jeffrey Tambor jubler etter å ha fått priser både for beste komiserie og beste skuespiller, under søndagens Golden Globe. Foto: NTB SCANPIX / REUTERS/Mario Anzuoni Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) En av de store vinnerne under søndagens Golden Globe-utdeling var Amazon. Selskapet etablerte Amazon Studios i 2010, og søndag vant de sine første tv-priser, for serien «Transparent».

Serien ble kåret til årets beste tv-komiserie - første gang for en nettserie - mens hovedrolleinnehaver Jeffrey Tambor fikk prisen for beste mannlige skuespiller i en tv-serie.

Betyr mye Prisene betyr mye for den opprinnelige nettbokhandelen, som nå også har blitt produksjonsselskap og strømmetjeneste.

Businessweek.com har publisert et diagram som viser hvordan Amazons strømme-konkurrent Netflix har økt antall abonnenter i takt med prisene de har vunnet for sine orignalserier. Netflix har så langt bare har hanket inn Golden Globe-statuetter for gode rolleprestasjoner, ikke for beste serie, som den Amazon fikk i går.

- Dette gir Amazon muligheten til å gå til tv-bransjen og si «lager dere et show sammen med oss, kan dere vinne priser også», noe de ikke kunne si for en uke siden, sier NPRs tv-kritiker Eric Deggans til Reuters.

Amazon Studios har satset på en litt utradisjonell modell der de har streamet pilot-episoder og latt seerne være med på å bestemme hvilke serier som skal satses på. På den måten har de sluppet til en rekke ferske og ukjente manusforfattere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.