Hollywood-kred til Amazon etter Golden Globe

Fra nettbokhandel til kvalitetsserier.

PRISDRYSS: Serieskaper Jill Soloway og hovedrolleinnehaver Jeffrey Tambor jubler etter å ha fått priser både for beste komiserie og beste skuespiller, under søndagens Golden Globe. Foto: NTB SCANPIX / REUTERS/Mario Anzuoni
PRISDRYSS: Serieskaper Jill Soloway og hovedrolleinnehaver Jeffrey Tambor jubler etter å ha fått priser både for beste komiserie og beste skuespiller, under søndagens Golden Globe. Foto: NTB SCANPIX / REUTERS/Mario Anzuoni Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) En av de store vinnerne under søndagens Golden Globe-utdeling var Amazon. Selskapet etablerte Amazon Studios i 2010, og søndag vant de sine første tv-priser, for serien «Transparent».

Serien ble kåret til årets beste tv-komiserie - første gang for en nettserie - mens hovedrolleinnehaver Jeffrey Tambor fikk prisen for beste mannlige skuespiller i en tv-serie.

Betyr mye Prisene betyr mye for den opprinnelige nettbokhandelen, som nå også har blitt produksjonsselskap og strømmetjeneste.

Businessweek.com har publisert et diagram som viser hvordan Amazons strømme-konkurrent Netflix har økt antall abonnenter i takt med prisene de har vunnet for sine orignalserier. Netflix har så langt bare har hanket inn Golden Globe-statuetter for gode rolleprestasjoner, ikke for beste serie, som den Amazon fikk i går.

- Dette gir Amazon muligheten til å gå til tv-bransjen og si «lager dere et show sammen med oss, kan dere vinne priser også», noe de ikke kunne si for en uke siden, sier NPRs tv-kritiker Eric Deggans til Reuters.

Amazon Studios har satset på en litt utradisjonell modell der de har streamet pilot-episoder og latt seerne være med på å bestemme hvilke serier som skal satses på. På den måten har de sluppet til en rekke ferske og ukjente manusforfattere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer