Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hollywood på bedringens vei

Storfilmene redder filmindustrien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en kraftig smell for Hollywood i 2005 og dystre profetier om den amerikanske filmindustriens fremtid, er publikum på vei tilbake.

Ledet an av en av de største suksessene noen sinne, Johnny Depps «Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest» har Hollywood igjen lokket et stort publikumsantall til kinoene.

Etter en for industrien bekymringsverdig nedgang på 11,4 prosent fra 2004 til 2005, er publikumstallet nå på vei opp.

Selv om amerikanerne ikke har strømmet til kinosalene i like store antall som i toppsesongen 2004, har det vært en økning på mer enn 3 prosent denne sommeren, i forhold til samme periode i fjor.

– Det som er så bra i år er at det virker som om publikum har funnet en film de ønsker å se hver eneste uke, kanskje til og med to. Slik var det ikke i fjor, mener Jeff Blake, nestleder i Sony, som har innkassert store summer på «Da Vinci-koden».

(ANB-AP)

Les mer, kast terning og skriv din egen anmeldelse i Dagbladet.nos filmbase:

Pirates of the Caribbean: Dead Man\'s Chest

PÅ BEDRINGENS VEI: Flere storfilmer har ført til en generell oppgang i filmindustrien. Her Tom Hanks som Robert Langdon og Audrey Tautou som Sophie Neveu i «Da Vinci-koden». FOTO: FILMWEB
PÅ BEDRINGENS VEI: Flere storfilmer har ført til en generell oppgang i filmindustrien. Her Tom Hanks som Robert Langdon og Audrey Tautou som Sophie Neveu i «Da Vinci-koden». FOTO: FILMWEB Vis mer

Da Vinci-koden