Hollywood på prinsesseball

Hollywood-stjernene fant fram gallaklærne og brukte lørdagskvelden til å samle inn penger til prinsesse Dianas minnefond. En av dem ruslet hjem med en kopi av et smykke som er benyttet i «Titanic»-filmen til vel 16 millioner norske kroner.

Safir- og diamantsmykket i 170 karat var taksert til 3,5 millioner dollar før auksjonen, så 2,2 millioner dollar var jo reine røverkjøpet.

Blant stjernene som brukte lørdagen på veldedighet, var skuespillerne Gary Oldman og Jane Seymour, Rod Stewart med modellkone Rachel Hunter og Dianas butler Paul Burrell.

Det er ikke kjent hvem som kunne vente seg en artig liten morgengave i form av en gedigen safir, men hun må uansett låne det bort allerede til natta. Associated Press melder at vokalisten Celine Dion vil bære det når hun synger sangen fra «Titanic» under Oscar-gallaen.

Smykket går under navnet La Coeur de la Mer, eller Havets hjerte. I filmen var det bare en del av et antrekk, men et selskap i London ble inspirert til å lage et ekte smykke. Den marineblå edelsteinen, utvunnet fra gruver i Sri Lanka, er omsluttet av 36-karats diamanter.

En blå, oval boks påmalt bokstaven «D» og dekorert med Storbritannias nasjonalblomst gikk for 6000 dollar, eller om lag 45000 kroner. Boksen var en bursdagsgave fra Diana til butleren Paul Burrell, som nå leder den avdøde prinsessens minnefond.