Hollywood-regissør vil jobbe med Hivju igjen

- Et sjeldent talent.

ROSER:  Regissør  M. Night Shyamalan, som står bak «After Earth», mener den norske skuespilleren Kristofer Hivju er et sjeldent talent, og håper han har mulighet til å jobbe med ham igjen. Foto: AP Photo/Evan Agostini
ROSER: Regissør M. Night Shyamalan, som står bak «After Earth», mener den norske skuespilleren Kristofer Hivju er et sjeldent talent, og håper han har mulighet til å jobbe med ham igjen. Foto: AP Photo/Evan AgostiniVis mer

Hollywood-regissøren M. Night Shyamalan er så fornøyd med Kristofer Hivjus innsats i kommende «After Earth» at han vil fortsette samarbeidet.

- Han er fantastisk! utbasunerer dobbelt Oscar-nominerte Shyamalan overfor NTB i London.

Hivju (34) spiller den freidige sikkerhetssjefen om bord på romskipet, en av få som tør å fleipe med hovedrolleinnehaverne Will og Jaden Smith i sci-fi-eventyret «After Earth» (norgespremiere 14. juni).

- Han sendte meg auditiontapen sin, og jeg sa bare «wow», forklarer Shyamalan om bakgrunnen for samarbeidet.

- Jeg sa: «Denne fyren MÅ gjøre rollen, for han er jo helt hinsides!»

Uten skjegg I motsetning til i HBO-serien «Game of Thrones», og i Hollywood-debuten «The Thing», stiller Hivju uten langt hår og skjegg i sekvensen han er med i.

- Det er varemerket hans, så han var svært sjenerøs sånn, mener Shyamalan, som håper på et comeback for sin egen del etter kritikernedturen «Luftens siste mester» (2010).

- Selv om vi vurderte å beholde det, var det vanskelig å legitimere det i en militær kontekst der alle var så skjerpet og striglet. Men det er kjempegøy når vi kan finne noen så elektrisk som ham.

- Tror du han vil gjøre stor karriere?

- Det gjør jeg virkelig. Da jeg så ham i «Thrones», tenkte jeg: De burde bruke ham mer. Jeg ble svært begeistret.

Krever plass - Du skulle kanskje brukt ham mer selv?

- Det kommer jeg faktisk til å gjøre. Jo visst, han var hysterisk morsom på settet også, rapporterer Shyamalan til NTB.

- Han tar mye plass, men fortjener det. Mens mange fort henfaller til karikaturen, vet han hvordan han skal spille sånn sant og ekte - et sjeldent talent.

- Har dere planlagt noe nytt konkret?

- Nei, men han er en av fire-fem skuespillere jeg har lyst til å benytte straks jeg får mulighet. Han er kul.

(NTB)

POPULÆR:  Den norske skuespilleren Kristofer Hivju får ros fra den Oscar-nominerte regissøren M. Night Shyamalan. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
POPULÆR: Den norske skuespilleren Kristofer Hivju får ros fra den Oscar-nominerte regissøren M. Night Shyamalan. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer