FRA JOBS TIL HOLE: Michael Fassbender blir trolig Harry Hole i Hollywood-versjonen av «Snømannen». Foto: NTB Scanpix
FRA JOBS TIL HOLE: Michael Fassbender blir trolig Harry Hole i Hollywood-versjonen av «Snømannen». Foto: NTB ScanpixVis mer

Hollywood Reporter: Superstjerne kan bli ny Harry Hole

Michael Fassbender spiller Steve Jobs i kommende storfilm, og skal være i ferd med å lande rollen som Jo Nesbøs kjente etterforsker, ifølge filmnettsted.

(Dagbladet): Etter flere års uvisshet om den amerikanske fimatiseringen av Jo Nesbøs Harry Hole-roman «Snømannen», ble det i fjor klart at Tomas Alfredson har takket ja til å regissere.

Nå skriver The Hollywood Reporter at hovedrollen i filmen er godt på vei bekledd. Ifølge THR er det superstjerna Michael Fassbender i samtaler om å spille den uortodokse og smått geniale Harry Hole. 

Fassbender er straks Norgesaktuell som Steve Jobs i filmen med samme navn, og den irsk-tyske skuespilleren er også kjent fra titler som «Inglorious Basterds», «12 Years a Slave» og «X-Men: First Class», «Prometheus».

«Snømannen» kom i 2007 og var den sjuende boka i rekken om Hole, og filmatiseringa av den superselgende boka har allerede skapt debatt og påstander om at Stockholm forsøker å ta innersvingen på Oslo som hovedsete for filminnspillinga.

Fassbender skal ifølge Hollywood Reporter ha kommet langt i samtalene med regissør Alfredson og den danske produsenten Søren Sveistrup. Fassbender kan være nære å bli mannen som skal spille Hole, og forsøke å fange seriemorderen som etterlater snømenn som sin åstedssignatur.

I 2011 ble det klart at Nesbøs førstevalg, Hollywood-legenden Martin Scorsese, hadde takket ja til å regissere. I 2013 opplyste imidlertid Scorsese at han trakk seg tilbake til en produsentrolle.

Jo Nesbøs manager, Niclas Salomonsen, vil ikke kommentere saken overfor Dagbladet.