Hollywood snuser på Vestlandet med ny og enorm «James Bond». Derfor vraker de trolig Norge

Den 25. James Bond-filmen skal ha rundt to milliarder i budsjett, og jubileumsproduksjonen vil til Norge for å filme.

JAMES BOND: Daniel Craig i «Skyfall». Den neste Bond-filmen blir den 25. i rekken og Craigs siste, men det spørs om det blir Norges-besøk på Craig. Foto: MGM
JAMES BOND: Daniel Craig i «Skyfall». Den neste Bond-filmen blir den 25. i rekken og Craigs siste, men det spørs om det blir Norges-besøk på Craig. Foto: MGM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - James Bond-produksjonen har vært med oss rundt på Vestlandet for å se på filmlocations, og de vil gjøre noe i Norge, men de vraker oss nok, sier film- og linjeprodusent i Truenorth, Per Henry Borch til Dagbladet.

Grunnen er Bond-rettighetshaverne EON ikke rekker søknadsfristen for insentivordningen (se faktaboks) i januar, og dermed vil se etter andre land å spille inn filmen, ifølge Borch.

Han har brukt mye spalteplass i norsk presse på å kritisere den norske insentivordningen, som han har beskyldt for å være for pinglete og firkantet. Det hører med til historien at Truenorth selv har sterke økonomiske interesser i å få Bond-produksjonen hit.

- Russisk rulett

Men når det nå er «meget stor sannsynlighet» for at tidenes største James Bond-film er i ferd med å ryke, på grunn av en firkantet søknadsfrist, reagerer Borch sterkt.

- Hvem som faktisk kommer hit for å filme er russisk rulett. Det blir aldri «Game of Thrones» i Norge uten løpende søknadsfrister, sier Borch.

Han får støtte av direktøren i Visit Norway, Bente Bratland Holm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer