VOLDSORGIE: Josh Brolin spiller hovedrollen i den ameriaknske nyinnspillingen av «Oldboy». Men han har ikke selv sett filmen. Foto: NTB Scanpix
VOLDSORGIE: Josh Brolin spiller hovedrollen i den ameriaknske nyinnspillingen av «Oldboy». Men han har ikke selv sett filmen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Hollywood-stjerna vil ikke se filmen han selv spiller hovedrollen i

Josh Brolin skeptisk til nyinnspillingen av kultklassiker.

- Jeg forstår ikke vitsen med å slappe av, sier Josh Brolin (46), som figurerer i prestisjefilmer i fleng framover.

Først er Brolin DVD-klar med «Oldboy» (slipp 26. mars), Spike Lees nyinnspilling av Park Chan-wooks voldsspekkede 2003-klassiker.

Siden følger han opp med hipsterregissøren Jason Reitmans «Labor Day» og kultkameratene Robert Rodriguez og Frank Millers «Sin City 2».

Som om ikke det var nok, er han sentralt involvert i fem ganger Oscar-nominerte Paul Thomas Andersons Pynchon-filmatisering «Inherent Vice».

Da NTB treffer ham på et luksushotell i London, har han en enkel forklaring på aktivitetsnivået.

- Jeg går bare rett i gang med neste jobb, rapporterer Brolin.

- Ideen om å slappe av er en jeg egentlig aldri har forstått.

«Forelsket» i Phoenix Det faktum at han er nyskilt fra Hollywood-kollega Diane Lane kan selvsagt ha noe med rastløsheten å gjøre. Ikke for det: Han har pene ting på hjertet om henne - nesten like pene som om hovedrolleinnehaveren i «Inherent Vice».

- Mer enn noen kvinne jeg har jobbet med, forelsket jeg meg i Joaquin Phoenix, erklærer Brolin, som stiller til intervju brunbarket, nybarbert og med stram svart dress.

- Jeg falt fullstendig pladask for ham. Han er den mest fantastiske skuespilleren, og det flotteste mennesket, jeg noensinne har møtt.

Kraftkaren Brolin har heller ingen problemer med å gi Coen-brødrene og Quentin Tarantino æren for gjennombruddet sitt.

- Før var jeg blåsnipp-arbeider. Det kunne gå 12- 16 måneder mellom hvert TV- eller teateroppdrag, vedgår han.

- Så skjedde «Grindhouse» og «No Country for Old Men», og så prøvespilte jeg for «American Gangster» og fikk bryne meg mot Denzel (Washington) og Russell (Crowe). Forskjellen har vært som natt og dag.

Nevenyttig kar Med bakgrunnen sin synes Brolin også at han var godt kvalifisert til kommende «Labor Day». Her spiller han en nevenyttig fengselsfugl som fikser opp huset for den bedrøvede alenemammaen Adele (Kate Winslet).

- Jeg har gjort mye handyman-greier i mitt liv. Det var mange år jeg hadde så pass dårlig råd at jeg måtte gjøre det meste selv. Nå tjener jeg litt bedre og har en fyr som hjelper meg.

- Hvordan var det å gjenskape «Oldboy»?

- Det var krevende, emosjonelt krevende, uten at vi prøvde å leve opp til originalen på noen måte. Park er en kompis av meg. Jeg prøvde i sin tid til å få ham til å lage «Jonah Hex».

- Er han fornøyd med nytolkningen?

- Han er fornøyd med traileren, iallfall. Jeg har ikke sett det ferdige resultatet selv, og vet ikke om jeg har lyst. Det blir vanskelig idet studioet begynner å blande seg inn fordi det vil forsikre seg om markedsføringspotensialet. Da pleier jeg å trekke meg ut.

Klatrer videre - Hva blir så jobben du går rett videre til?

- «Everest», hvor jeg spiller Beck Weathers, en av gutta som klatret med Rob Hall. Han ble etterlatt for å dø to ganger, mistet deler av armen og nesa, men overlevde likevel. Den er basert på Jon Krakauers «Into Thin Air», en historie jeg alltid har vært begeistret for, røper Brolin.

- Deretter skal jeg lage «Crazy for the Storm», med regi av Sean Penn. Den er basert på den nydelige boka til Norman Ollestad. Jeg er veldig begeistret for den òg.

(NTB)