NORGESAKTUELL: Jonathan Rhys Meyers er aktuell som Gestapo-sjef Kurt Stage i den norske filmen «Den 12. mann». Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NORGESAKTUELL: Jonathan Rhys Meyers er aktuell som Gestapo-sjef Kurt Stage i den norske filmen «Den 12. mann». Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Den 12. mann: Jonathan Rhys Meyers

Hollywood-stjerne: - Skuespill er ikke gøy. Jeg gjør det fordi det er godt betalt

Jonathan Rhys Meyers har ikke valgt en morsom karriere, ifølge han selv.

(Dagbladet): Den irske skuespilleren Jonathan Rhys Meyers (40) har hatt en lang karriere som skuespiller, og har med tiden blitt et internasjonalt kjent navn. Likevel røper Rhys Meyers at han ikke synes yrket han har valgt, er noe morsomt.

- Skuespill er ikke gøy. Det er hardt arbeid, sier Rhys Meyers til Dagbladet.

En kan jo lure på hvorfor han da likevel har valgt å bli skuespiller og drevet med det i flere tiår. På det har skuespilleren et enkelt svar:

- Det er godt betalt.

- Jeg ser ikke ut som en helt

Et kjennetegn for Rhys Meyers er at han ofte dukker opp i skurkeroller eller som heltenes antagonist.

- Jeg ser ikke ut som en helt. Jeg ser ut som en kjeltring. De fleste skuespillere som jobber med film, har roller som er basert på hvordan de ser ut, forteller han.

Skuespilleren utelukker ikke at han kommer til å prøve seg på andre type roller, men sier at det egentlig ikke har så mye å si.

- Som en skuespiller, ja hvorfor ikke prøve noe annet? Men det spiller ingen rolle. Å spille helten eller å spille den slemme er ikke gøy. Det er bare en jobb. Noen ganger kan det være trivelig, men jeg vil ikke si det er gøy å være skuespiller, sier Rhys Meyers.

Norsk samarbeid

Rhys Meyers har blant annet spilt i «The Tudors», «Mission Impossible 3», «The Mortal Instruments» og «Elvis».

Sistnevnte skaffet han en Golden Globe-pris for beste mannlige skuespiller i en miniserie eller TV-serie for rollen som Elvis Presley.

Den kjente skuespilleren er for tiden i Norge for å promotere filmen «Den 12. mann» som forteller den sanne historien om krigshelten Jan Baalsrud.

I NORGE: Harald Zwart, Jonathan Rhys Meyers, Marie Blokhus, Christophe Beck, Thomas Gullestad og Mads Sjøgren Pettersen møtte pressen på Akershus Festning onsdag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
I NORGE: Harald Zwart, Jonathan Rhys Meyers, Marie Blokhus, Christophe Beck, Thomas Gullestad og Mads Sjøgren Pettersen møtte pressen på Akershus Festning onsdag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Med seg på laget har regissør Harald Zwart fått med seg Thomas Gullestad som Jan Baalsrud, Marie Blokhus, Mads Sjøgren Pettersen og den kjente filmmusikkomponisten Christophe Beck. Filmen har premiere 25. desember 2017.

Rhys Meyers spiller, ikke overraskende, den følelsesløse antagonisten Kurt Stage, Gestapo-sjefen som jakter på Jan Baalsrud.

- Det at en person ikke har noen menneskelige følelser gjør det vanskelig å hanske med i det virkelige liv, men for meg gjorde det det enklere. Å spille en rolle uten følelser er ikke så vanskelig som det kanskje ser ut som, sier Rhys Meyers.

Venn med regissøren

Harald Zwart var også regissør for filmen «The Mortal Instruments» der Rhys Meyers spilte den onde Valentine. Han forteller om et godt forhold til den norske regissøren.

- Jeg liker Harald. Vi har begge gjort dette så lenge at vi naturlig faller inn i mønsteret for å lage film. Det har ikke vært noen ulemper for meg med å være venn med regissøren, det kan sikkert være det for noen. Bare ikke for oss. Jeg og Harald har et veldig hyggelig jobbforhold, sier Rhys Meyers.

Skuespilleren forteller også at han har trivdes godt med å spille inn film i Norge.

- Jeg liker nordmenn. Det er veldig forskjellige mennesker i Tromsø og Oslo, veldig forskjellige miljøer. Det har vært en veldig hyggelig opplevelse å være her, sier Rhys Meyers.