Hollywood-stjerne ble lokket til Bergen

Står på norsk teaterscene neste år.

TIL NORGE: Den amerikanske filmstjerna Bill Pullman flytter til Norge for en periode. Da for å spille teater i Bergen. Foto: AP / NTB scanpix
TIL NORGE: Den amerikanske filmstjerna Bill Pullman flytter til Norge for en periode. Da for å spille teater i Bergen. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den Nationale Scene i Bergen har invitert en Hollywood-stjerne til gårds. Det er klart at Bill Pullman skal innta scenen - som selveste «Othello» - i byen mellom de sju fjell.

Pullman - kjent fra filmer som «Mens du sov» (1995) og «Independence Day» (1996) - er klar for Bergen og det norske teaterpublikummet fra februar neste år.

Det er teatersjef Agnete G. Haaland som bekrefter Hollywood-scoopet, og Stein Winge skal stå for regien.

Den amerikanske skuespilleren er kinoaktuell i Norge nå i september, i filmen «The Equalizer» med Denzel Washington i hovedrollen.

Pullman bretter opp ermene og starter prøvene på Den Nationale Scene i desember. Han blir ifølge Haaland boende i Bergen til langt utover våren.

60-åringen, som vil bli lønnet etter norske skuespillersatser, har gitt uttrykk for at han gleder seg stort til utfordringen.

Ifølge Stein Winge vil det bli en «Othello» som er tro mot originalteksten vi får servert, men handlingen legges til nåtid. Pullman skal ifølge teatrets informasjonssjef, Ole Friele jr., fremføre replikkene sine på engelsk - mens resten av ensemblet får snakke norsk.

I et ferskt intervju med Heraldandnews.com forteller følgende om sine yrkesvalg:

- Jeg er så heldig at jeg har fått en masse spennende tilbud. Nå blander jeg film- og teaterprosjekter. Dette er året hvor jeg ønsker å gjøre masse teater.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer