Hollywood-stjerne Channing Tatum i møte med Jo Nesbø om «Sønnen»-filmatisering

Det bekrefter den norske forfatteren overfor Dagbladet.

BARSK I BARIS: Channing Tatum, kjent fra «Magic Mike», er i Oslo i dag for å diskutere et Jo Nesbø-filmprosjekt. Foto: NTC Scanpix
BARSK I BARIS: Channing Tatum, kjent fra «Magic Mike», er i Oslo i dag for å diskutere et Jo Nesbø-filmprosjekt. Foto: NTC ScanpixVis mer

(Dagbladet): Hollywood-skuespiller Channing Tatum ble i dag fotografert gående nedover Karl Johan i Oslo.

Jo Nesbø bekrefter overfor Dagbladet tidlig mandag kveld at Tatum, som for alvor ble kjent gjennom rollen i «Magic Mike», er i hovedstaden i forbindelse med et møte om en filmatisering av en av den norske stjerneforfatterens bøker.

Channing Tatum er en av Hollywoods heteste mannlige skuespillere for tiden, etter hovedroller i filmene «21 Jump Street», «Magic Mike» og «White House Down».

Da han spankulerte rundt i Oslos gater i dag, skal han ha fortalt fansen som stoppet ham og spurte hvorfor han var her, «at han skulle i et møte».

Nesbøs agent Niclas Salomonsson sier til Dagbladet at Nesbø og Tatum er i møter angående en filmatisering av bøka «Sønnen», som har utgivelsesdato på onsdag.

Produksjonsselskapet Warner Bros har allerede kjøpt filmrettighetene til boka, som er Nesbøs tolvte krimroman.

Forfatteren har tidligere røpet at boka skal handle om den unge narkomane Sonny Lofthus, som sitter i fengsel for en rekke forbrytelser han ikke har begått. Han tilstår andres lovbrudd og drap, i bytte mot narkotika.

Det er imidlertid ikke den eneste Nesbø-filmatiseringen som er på gang for tida. Den siste måneden gått sterke rykter om at «Safe House»-regissør Daniel Espinosa er nær en avtale om å regissere den uutgitte Nesbø-boka «Blood On Snow» med Leonardo DiCaprio også med på laget.

«Blood on Snow» og «Blood on Snow II: More Blood» skal etter planen utgis i 2014 og en gang i 2015, og Warner Bros. snappet opp rettighetene allerede i fjor høst for et beløp som i følge rapportene lå på rundt 10 millioner norske kroner.

Leonardo DiCaprio skal produsere gjennom sitt selskap Appian Way, som også står bak kinoaktuelle «The Wolf of Wall Street».

- Dette begynte som en roman som inneholder karakteren Tom Johansen - en dansk-norsk forfatter som var blant de håpefulle som flytta til Los Angeles på 70-tallet og livnærte seg som forfatter av TV-serier og reklamer, sa Nesbø til Dagbladet i oktober.