Hollywood-stjerne ugjenkjennelig i ny rolle

Ikke første gang han gjennomgår ekstreme fysiske forandringer.

STOR FORANDRING: Det er ikke lett å kjenne igjen Christian Bale i hans nyeste rolle som 70-tallssvindleren Melvin Weinberg i den kommende storfilmen «American Hustle». Foto: Scanpix
STOR FORANDRING: Det er ikke lett å kjenne igjen Christian Bale i hans nyeste rolle som 70-tallssvindleren Melvin Weinberg i den kommende storfilmen «American Hustle». Foto: ScanpixVis mer

(Dagbladet): At skuespillere forandrer utseende for roller er et kjent fenomen. Christian Bale, kjent fra blant annet de siste «Batman»-filmene er en av dem som kanskje har gjennomgått de mest drastiske forvandlingene. Nå er han aktuell i en ny storfilm der han er mer eller mindre ugjenkjennelig.

Store forandringer for roller Det er ikke første gang skuespiller Christian Bale gjennomgår ekstreme fysiske forandringer for en rolle. I 2004 gikk han ned 28 kilo for å spille rollen som en søvnløs, gal mann i filmen «Maskinisten», og i 2011 måtte han kvitte seg med 13 kilo for rollen som en norkoman eks-bokser i «The Fighter».

For sin nyeste filmrolle var det imidlertid ikke slanking Bale måtte gjennom. I traileren for filmen «American Hustle» er stjerneskuespilleren nesten ikke til å kjenne igjen med tynt hår, skjegg, noen kilo ekstra på kroppen og i spenstige syttitallsantrekk.

Bale spiller svindleren Melvin Weinberg som ble leid inn av FBI for å hjelpe til med et spaningsoppdrag, og Jennifer Lawrence, Robert DeNiro, Amy Adams og Bradley Cooper har også ledene roller i den kommende filmen.

«American Hustle» er basert på en ekte FBI-sak, Abscam-skandalen som skjedde på slutten av 1970-tallet, der flere medlemmer av den amerikanske kongressen ble dømt.

- En vill verden Regissøren av filmen er David O. Russell, som står bak Oscar-nominerte suksessfilmer som «The Fighter» og «Silver Linings Playbook». Han sier i et intervju med Good Morning America at publikum kan vente seg en vill verden full av utrolige karakterer, når filmen slippes 25. desember i år.

- Når du ser disse folka i traileren tror jeg mange vil tenke "herregud, hvem er disse menneskene? Jeg vil bli kjent med dem", sier Russel i et intervju med Indiewire, og fortsetter:

- Min jobb er å få deg til å elske karakterene tross alle deres synder. Jeg tenker alltid først at disse menneskene er avskylige, men når man kommer nærmere dem finner man alltid ut at de er veldig elskverdige.

70-TALLET: I filmen «American Hustle» spiller Christian Bale en svindler på 70-tallet som blir tvunget til å samarbeide med FBI. Foto: Scanpix
70-TALLET: I filmen «American Hustle» spiller Christian Bale en svindler på 70-tallet som blir tvunget til å samarbeide med FBI. Foto: Scanpix Vis mer