Hollywood-stjerner vil rocke

LONDON (Dagbladet): «Fritt for å være Pete Townshend,» skal Nicolas Cage ha ropt da han hørte planene om å lage en spillefilm om The Whos avdøde trommeslager Keith Moon (1947- 1978).

Ifølge britiske aviser har Moons gamle bandkompiser, Roger Daltrey og Pete Townshend, i flere år ønsket å lage en The Who-film tuftet på Moons liv og virke. De gamle rockerne skal nå i samtaler med Hollywood-filmregissør Brad Silberling for å omsette drømmen til virkelighet.

Ozzy-film

The Who er ikke de eneste gamle heltene som kan bli å finne på lerretet. Ozzy Osbourne er en annen eldrerocker som vil lage film, om seg selv. Og ikke nok med Ozzy og Black Sabbath; Mark Wahlberg og Jennifer Aniston er snart ferdige med innspillingen av «Metal God». En film om vokalisten i Judas Priest, Rob Halford.

Hollymoon

Keith Moon må sies å ha vært en av gründerne bak rock'n'roll-livet - altså «full fest, full mann & full rulle». «Moon the Loon» døde til slutt av for mye rock'n'roll. Det er nesten ikke en eneste eldre rockemusiker som ikke har en eller flere Moon-historier på lager. Det være seg fra et hotellrom, fra en sliten bar eller fra et svømmebasseng fylt opp av en bil.

Moon slo blant annet ut tenna da han sklei i marsipan på vei vekk fra purken. Men først og fremst blir Moon fortsatt respektert som musiker, en vill en.

tom.stalsberg@dagbladet.no

METALLBABE: Jenninfer Aniston spiller inn film om Judas Priest-sanger Rob Halfords liv.