Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hollywood til London

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Kjente Hollywood-stjerner elsker å opptre på scenen i London og er uhyre populære. Nå er det Richard Dreyfus og Marsha Mason som har inntatt Theatre Royal med «The Prisoner of Second Avenue». Den kjente Hollywood-stjernen Richard Dreyfus vant en Oscar sist han og Marsha Mason spilte sammen i filmen «The Goodbye Girl» i 1977.

  • Stykket er en komedie som handler om et jødisk ektepar i New York. De blir frustrert av presset av denne storbyen som er herjet av kriminalitet, støy og arbeidsløshet. Hovedpersonen mister jobben, men det er likevel mye humor og latter mens ekteparet strever for å overleve i byens hektiske jag.

«The Prison of Second Avenue» skal spilles fram til juli.

  • En annen Hollywood-stjerne som er på vei til London-scenen er Cate Blanchett, som vant Oscar for sin rolle i «Elizabeth» i år. Hun skal spille i «Plenty» av David Hare, det settes opp av Almeida-teatret på Albery 27. april. Cate Blanchett er en rødhåret australier akkurat som Nicole Kidman. Da Kidman i fjor spilte på Donmar Warehouse, ble en del billetter kjøpt opp av svartebørshaier som tok opptil 2500 kroner for en billett. Stykket ble en stor suksess, ikke fordi Nicole Kidman opptrådte naken, men fordi hun spilte så godt. Etter London måtte hun spille det på Broadway i New York.
  • Andre Hollywood-stjerner som har vært i London nylig, er Kevin Spacey, som spilte i Almeida-teatrets suksess «The Iceman Cometh». Ewan McGregor (kjent fra hovedrollen i «Trainspotting») hadde fulle hus i Hampstead-teatret og seinere på Haymarket teater. Der har Richard Dreyfus nå overtatt.

Kjente filmstjerner elsker Londons teaterpublikum. De tar roller fordi de vet at de har et lydhørt publikum. De tjener ikke mye på å opptre her, minimumslønn er 250 pund (3150 kroner) uka.

  • Av andre seriøse stykker er det ganske mange på Londons teaterscener akkurat nå. «The Weir» på Duke of York er det beste irske teaterstykket på lenge. Det foregår i en pub og det er dialogen som gjør det til en strålende teateropplevelse. Michael Frayns «Copenhagen» har også gått lenge og er en suksess.

For musikalelskere så er nok den nye Abba-musikalen «Mamma Mia» den mest spennende, med norske Lisa Stokke i en av de viktigste rollene. Ellers går «Oklahoma» fortsatt på Lyceum fram til juli.