Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hollywood-veteran i «Hunger Games»

Julianne Moore skal spille en ledende rolle i de kommende filmene.

(Dagbladet): For få dager siden ble ryktene bekreftet, Julianne Moore skal spille en av de ledende rollene i de to siste filmene i «Hunger Games»-serien.

Spiller i to filmer Den første filmen i serien basert på romanserien «Dødslekene» av Suzanne Collins som kom ut i mars i fjor ble kritikerrost verden over, og innkasserte store summer. I november er det klart for premiere på film nummer to av totalt fire planlagte.

I slutten av forrige uke ble det bekreftet at den tidligere Oscarnominerte skuespilleren Julianne Moore, kjent fra filmer som «Hannibal», «Menneskenes barn» og «Magnolia», skal spille rollen som President Alma Coin i de to siste «Hunger Games»-filmene, «Mockingjay - Part 1 og 2».

Det var filmseriens produksjonsselskap, Lionsgate, som slapp nyheten på Twitter, etter flere måneder med rykter og spekulasjoner.

Sentral rolle Filmene handler om en gruppe ungdommer som blir tvunget til å kveste og drepe hverandre etter beste evne, i et direktesendt makabert reality-show, der vinneren er den eneste som slipper levende ut.

Moores karakter Alma Coin har en sentral rolle i de to siste filmene, da hun er presidenten i «District 13», et sted der store deler av historien utspiller seg i de kommende filmene.

ALMA COIN: Julianne Moore skal spille president Alma Coin i de to siste «Hunger Games»-filmene. Foto: Scanpix
ALMA COIN: Julianne Moore skal spille president Alma Coin i de to siste «Hunger Games»-filmene. Foto: Scanpix Vis mer

«Catching Fire» er den andre filmen i serien, og den skal etter planen ha premiere 22. november. De to siste storfilmene The Hunger Games: Mockingjay del 1 og The Hunger Games: Mockingjay del 2 vil bli lansert i slutten av november i henholdsvis 2014 og 2015.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling