Hollywood vil ha «Arme riddere»

Vil lage amerikansk versjon av den norske komedien.

(Dagbladet): - Det var full sal og veldig god stemning. Vi følte at det fungerte veldig bra og det var gøy å oppleve at folk lo like mye i USA som hjemme i Norge, sier filmprodusent Are Heidenstrøm til Dagbladet.

Han snakker om «Arme riddere»-premieren på Tribeca filmfestival i New York natt til søndag. I salen satt et kresent publikum, men det vanket likevel applaus da filmen var slutt.

Les Dagbladets anmeldelse av «Arme riddere».

Vil lage amerikansk versjon - Siden festivalpublikum er ekstra kresne er man alltid spent på om det blir buing eller applaus. Heldigvis fikk vi gode tilbakemeldinger, sier Heidenstrøm.

Den norske komedien, som internasjonalt har fått tittelen «Jackpot», høstet gode kritikker i bransjebladet Variety, og er solgt for visning i både Tyskland og Storbritannia.

Og kanskje er det det som gjør at Hollywood-produsentene nå banker på døra.

- Vanskelig med komedie i utlandet - Vi har fått flere henvendelser fra amerikanske filmselskap som vil lage remakes av filmen, så jeg utelukker ikke at det kan skje. Vi har en egen salgsagent som tar seg av alle henvendelsene.

- Det er snakk om store Hollywoodselskap?

FORNØYDE: Filmprodusentene Are Heidenstrøm, og Martin Sundland, regissør Magnus Martens og skuespiller Henrik Mestad fikk gode tilbakemeldinger etter «Arme riddere»-premieren i New York. Foto: Johannes Worsøe Berg
FORNØYDE: Filmprodusentene Are Heidenstrøm, og Martin Sundland, regissør Magnus Martens og skuespiller Henrik Mestad fikk gode tilbakemeldinger etter «Arme riddere»-premieren i New York. Foto: Johannes Worsøe Berg Vis mer

- Ja, det er relativt store filmselskap. Flere har tidligere laget remakes av andre skandinaviske filmer, sier Heidenstrøm som ikke vil røpe flere detaljer.

- Er dere overrasket over at en norsk komedie har gjort det såpass bra i utlandet?

- Komedier er ofte vanskelig i internasjonal sammenheng. Vi var litt bekymret for hvordan det timingmessig skulle fungere med rulletekst, men det har gått overraskende bra, sier Heidenstrøm.