Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hollywood-vold mot barn

Volden i underholdningsindustrien retter seg bevisst mot barn, sier en ny amerikansk rapport.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De høye herrer i Hollywood er ikke begeistret for en ny rapport fra Federal Trade Commission om voldsinnholdet i underholdningsindustrien. Rapporten offentliggjøres i dag. Rapporten skal behandles i Senatet.

I denne rapporten blir underholdningsbransjen beskyldt for bevisst å rette markedsføring av tv-programmer, dataspill og film med et voksent innhold direkte mot barn.

Den nye rapporten krever ikke ny lovgivning, men appellerer til de interne instansene i Hollywood om å sette igang en intern sensur. En intern sensur har tidligere vist seg å være svært effektiv ovenfor Hollywood. På 30-tallet styrte den såkalte Hays-koden industrien med jernhånd, og alle manus måtte gjennom en forhåndssensur for å få grønt lys.

Rapporten krever også at all markedsføring av underholdningsprodukter ikke skal foregå i kanaler hvor 35 prosent av seerne er under 17 år, skriver Variety.

Under høringen i Senatet vil Hollywood være representert av Jack Valenti, sjefen for Motion Picture Assossiation.

VOLD: Under Senats-høringen vil Hollywood være representert av Jack Valenti, sjefen for Motion Picture Assossiation