Hollywoods aksjefiasko

NEW YORK (Dagbladet): Barbra Streisand og hennes eks-kjæreste Jon Peters har sammen med andre kjendiser gått på tidenes aksjesmell i Hollywood. Kjendisene skal ha tapt over to milliarder norske kroner.

Streisand og de andre Hollywood-kjendisene har investert store deler av sine formuer hos selskapet Robert Pryt's BKP Partners.

Kjendisene i California formelig flokket seg rundt Pryt (39), en tidligere stjernemekler på Wall Street. De trodde han skulle få pengene deres til å yngle.

Ifølge avisa New York Post lot Streisand, filmprodusent Peters, O.J. Simpson-advokat Robert Shapiro og mange andre til å tro at aksjekursen for lengst hadde nådd bunnen, og rådene fra Robert Pryt skal ha vært at nå kunne ikke aksjene gjøre annet enn å stige.

Men i forrige uke måtte den tidligere supermekleren gå den tunge veien i Beverly Hills - fra villa til villa - og fortelle at aksjene ikke hadde steget.

Pryts forretningsfilosofi, som Hollywood-stjernene kjøpte, var å kjøpe billig og selge dyrt. Ifølge det velrenommerte magasinet «The business weekly» skal Pryt med gode talegaver ha overbevist kundene sine. Mens aksjemarkedet generelt i USA bare har gått oppover, har Pryt klart å tape opp til 40 prosent av det kundene investerte.

Tapene som kundene må dekke, skal være på vel to milliarder norske kroner.

Barbra Streisand, som er en av Bill Clintons ivrigste supportere, er kjent for å være forsiktig med pengene sine. Den politisk radikale, men samtidig konservative investoren Streisand har trolig tapt flere titalls millioner kroner på aksjehandlene til Robert Pryt. Flere amerikanske medier har forsøkt å få kommentarer fra henne, men det har vært umulig.

Bare for noen uker siden forsikret Robert Pryt, Jon Peters, kjent som «Batman»-produsent og Streisands ex-kjæreste, at pengen var sikre og at de snart ville begynne å tjene penger.

Det viste seg å være feil. Tapene stipuleres nå til om lag to milliarder norske kroner, eller rundt 270 millioner amerikanske dollar, noe som er en anselig sum også for de styrtrike i Beverly Hills.