Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Hollywoods mektigste mann» går i strupen på USAs våpenlobby

- De kommer til å ønske de ikke var i live når jeg er ferdig.

NOK BLODSPRUT: Som produsenten til Tarantino er Harvey Weinstein redd for å virke hyklersk når han nå angriper USAs våpenlobby. Han vil heretter velge «mindre voldelige filmer». Her fra blodbadet i Tarantinos «Django Unchained».
NOK BLODSPRUT: Som produsenten til Tarantino er Harvey Weinstein redd for å virke hyklersk når han nå angriper USAs våpenlobby. Han vil heretter velge «mindre voldelige filmer». Her fra blodbadet i Tarantinos «Django Unchained». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Filtermagasin.no): - De kommer til å ønske de ikke var i live når jeg er ferdig med dem, sier Harvey Weinstein.

Hollywood-tungvekteren snakker om den amerikanske våpenlobbyen frontet av National Rifle Association (NRA), en organisasjon som er kjent for å drive aggressiv politisk markedsføring for å fremme våpeneieres rettighter i landet.

- Det er en katastrofesone, sier Weinstein om NRA, i et intervju med CNN.

Hans eget våpen er å produsere film, og det er det han akter å gjøre. Alt vi vet om det nye prosjektet han er involvert i er at det kommer til å skape tumulter — og at han har med seg Meryl Streep.

- Forårsaker tragedier Den umiddelbare årsaken til Weinsteins vrede er at den romslige våpenpolitikken i hans øyne har vært med på å forårsake bølgen av skolemassakrer og andre tragedier i landet.

- Selv om jeg gjerne skulle prøvd å ignorere det, og leve live mitt uforstyrret videre, så kan jeg ikke lukke øynene denne gangen, sier produsenten, som bor like i nærheten av åstedet til Sandy Hook Elementary School, der 26 personer ble skutt og drept i 2012.

Selv om filmen han vil få laget åpenbart er politisk ladd, insisterer han på å ta kontroversen på egen kappe:

- Meryl Streep er en skuespiller, det vil jeg gjøre klart med en gang. Hun jobber som en som går inn i en rolle. Dette er ikke hennes personlige meninger — det er jeg som skal ta støyten. Jeg er vant til trøbbel uansett, sier Weinstein.

Ferdig med overdreven vold Harvey Weinstein har gjennom en lang karriere jobbet seg opp til å bli en av Hollywoods viktigste produsenter. Time har døpt ham den mektigste personen i bransjen.

Han startet i sin tid firmaet MiraMax sammen med broren Bob, men etter et oppkjøp og ymse trøbbel brøt brødrene ut og startet The Weinstein Company i stedet.

Filmer som «Pulp Fiction», «Shakespeare in Love», «Gangs of New York», «Sin City», «Django Unchained» og mange flere har til felles at Weinstein har trukket i trådene.

Flere av dem har også til felles at de er ekstremt voldelige — blant annet et resultat av et langt samarbeid med Quentin Tarantino. For ikke å fremstå hyklersk har han derfor tatt et standpunkt:

- En er nødt til å se i speilet, også. Jeg skal begynne å velge filmer som er mindre voldelige enn før, sier han.

Weinstein er forresten også mannen som plukket opp norske «Kon-Tiki» for det amerikanske markedet, men ikke uten å kutte den ned 17 minutter. Han er nå aktuell med «Mandela: Long Walk to Freedom» og Oscar-nominerte «Philomena».

Hele Norges coronakart