Hollywoods nye favoritt-psykopat

Javier Bardem vasser i tilbud. Se trailer!

(Dagbladet.no): Da Coen-brødrenes «No Country For Old Men» ble vist for første gang under Cannes-festivalen i mai, var det særlig Javier Bardem de fleste kritikerne bet seg merke i.

I filmatiseringen av Cormac McCarthys roman spiller han den overvoldelige psykopaten Anton Chigurh, som ikke tar fem flate for å plaffe ned alle som kommer i veien for ham.

Det er en rolle som trolig bidrar til det store internasjonale gjennombruddet for Bardem, selv om han også tidligere har spilt i storfilmer («Jamón, Jamón», «Collateral») og er blitt Oscar-nominert («Before Night Falls»).

Nå er han i ferd med å takke ja til hovedrollen som Guido Contini i musikalen «Nine», sammen med Penelope Cruz og Marion Cotillard. Han spiller også sammen med Cruz i Woody Allens nye prosjekt, som kommer til neste år.

«Nine» skal regisseres av Rob Marshall, som  stod bak Oscar-vinneren «Chicago», skriver Variety.

Bardem spiller også i Mike Newells filmatisering av Gabriel Garcia Marquez-romanen «Kjærlighet i koleraens tid» (premiere i høst), samt Steven Soderberghs Che Guevara-biografi som skal komme til neste år.

ETTERTRAKTET: Bardem har takket ja til en rekke attraktive jobber. Her er han avbildet sammen med «No Country»-medspiller Josh Brolin.