Hollywoods nye helt

LOS ANGELES (Dagbladet): Benicio Del Toro (34) er det heteste nye ansiktet i Hollywood. Tilbudene står i kø - både fra filmselskap og betatte kvinner og menn - etter hans gjennombrudd som meksikansk narkopoliti i «Traffic». Nå får han trolig sin første Oscar.

Etter over ti år i Hollywood, med blant annet rollen som «Mr Gonzo» i «Fear and Loathing in Las Vegas», har puertoricaneren slått igjennom så til de grader at han er blitt trendsetter i Hollywood. Hans snøvlete stil i «The Usual Suspects» er nå kopiert av Brad Pitt i «Snatch», og etter «Traffic», der han spiller mot blant andre Catherine Zeta-Jones og Michael Douglas, er det påfallende mange som har en latinsk aksent i filmene.

Antikul-kul

- Jeg tror de fleste kopierer meg med stil. Brad gjorde en bra tolkning i «Snatch». Hadde han ikke gjort det, hadde jeg skjelt ham ut, sier Del Toro til Dagbladet.

Han ser ut som han har kjørt hele natta og kommet til feil by. Hans røffe stil har gitt ham en stor mannlig fanskare, mens kvinner begjærer hans markerte ansikt.

Som type virker Del Toro så antikul at han er kul.

Han fikk Golden Globe-statuetten for beste mannlige birolle og ble kåret til årets mannlige skuespiller av skuespillernes egen utdeling nylig, SAG Awards.

Drahjelp

«Benny», som hans LA-venner kaller ham, blir karakterisert som en atypisk skuespiller. Han ser seg selv som en vanlig arbeiderklassetype og lever som det, selv om han kommer fra en familie med stor suksess innenfor advokatstanden.

Benicio Del Toro ser ut til å bry seg lite om at livet hans er endret etter «Snatch» og deretter «Traffic», en film som er nominert i hele fem kategorier. Steven Soderberg kan få prisen for beste regi for både den og «Erin Brockovich».

«Traffic» kommer på kino i Norge i neste uke, og overraskelsen blir stor om den ikke får drahjelp av Oscar-utdelingen seint natt til mandag norsk tid.