Hollywoodstreik truer norske filmer

Maria Bonnevie er fortsatt den eneste som er klar for en hovedrolle i filmatiseringen av «Dinas bok». En varslet streik blant amerikanske skuespillere neste år rammer nå to norske filmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De mannlige hovedrollene Leo og Jacob i «I am Dina», som filmen skal hete, skal besettes av kjente engelskspråklige skuespillere. Nettopp det er problemet, og det rammer også rollebesetningen til Bent Hamers kommende film «Factotum».

Faren for streik fører til at skuespillere som jobber i USA, nøler med å inngå nye kontrakter med produsenter utenfor de store Hollywood-studioene. Hvis streikefaren vedvarer, vil studioene framskynde opptakene på flere filmer for å bli ferdig til streiken eventuelt starter 1. juli.

Setter i gang

Det betyr at mange roller kanskje må besettes på kort tid i de nærmeste månedene - og da anses det ikke som noe smart karrieretrekk å ha lovet seg bort til en norsk film.

- Omtrent slik er forklaringen vi har fått, ja, sier produsent Axel Helgeland.

På tross av at rollene ikke er besatt, satser Helgeland på opptaksstart som planlagt 14. mars neste år.

Hamers «Factotum», basert på en roman av Charles Bukowski, må vente. Det er nå over et år siden han fikk 3,4 millioner i støtte fra AV-fondet, men først til neste vår er den amerikanske skuespilleren han vil ha i hovedrollen ledig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer