Holst fikk nei til film

- Det er frustrerende og ikke noe gøy å utsette en film, sier regissør Marius Holst.

- Men vi jobber videre, og satser på å starte innspillingen i februar 2001, sier Håkon Øverås, filmens produsent.

Holder ikke

Det var et nei fra Nordisk Film & TV Fond som ødela mulighetene til å ta opp «Wild Tracks» kommende vinter. Og den tas opp i vintervær.

- Den er vurdert av flere her hos oss, også av påtroppende direktør Svend Abrahamsen. Vi var alle enige om at manuset ikke holder til å få støtte, sier Jeanette Sundby, fungerende direktør i Nordisk Film & TV Fond.

Holst og Øverås søkte om fire millioner, av et budsjett på 24 millioner, fra det nordiske fondet. Audiovisuelt Produksjonsfond (AV-fondet) skulle bidra med den største delen av filmfinansene.

- Jeg synes det er synd at den blir utsatt, men dette er ikke den første filmen som blir det. Jeg håper det blir film, for «Wild Tracks» er et godt prosjekt, sier direktør i AV-fondet Elin Erichsen.

Flere prosjekter

Og Erichsen er ikke den eneste som liker «Wild Tracks»: Store og kjente selskaper som Svensk Filmindustri og Nordisk Film er med på produksjonen, som skulle bli den første spillefilmen fra det norske selskapet 4=.

Det ble startet i fjor av Holst og Øverås sammen med regissør Pål Sletaune og produsent Turid Øversveen. Hittil har de laget reklamefilmer, men Sletaune har også en ny film klar til opptak neste år. Hvis den får støtte.

- Jeg er sikker på at det blir film av «Wild Tracks», men jeg har også flere prosjekter under utvikling, sier Holst.

«Wild Tracks» er en ambisiøs film, som i likhet med Holsts forrige film «Ti kniver i hjertet» er skrevet sammen med Lars Saabye Christensen.

- Den har mange roller, det er et stort og komplisert prosjekt, sier produsent Øverås.