Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Holst skal ut og stjæle hester

Marius Holst skal regissere filmen basert på romanen «Ut og stjæle hester». Forfatteren er storfornøyd med valg av regissør.

Marius Holst skal etter planen regissere filmversjonen av Per Pettersons kritikerroste og prisbelønte roman «Ut og stjæle hester». Prosjektet er ennå ikke finansiert, og regissøren forteller at de er tidlig i prosessen og at mye er uklart.

- Jeg hadde lest boka da jeg ble spurt, og det var mye i den jeg ble dratt mot, forteller regissør Marius Holst.

- Helt topp

- Det er et oppvekstunivers og en far/sønn-problematikk der som opptar meg. Bokas univers er veldig visuelt, det vil ikke nødvendigvis bli en handlingsdrevet film.

Han kan ikke si hvilket prosjekt som vil komme først av «Ut og stjæle hester» og regissørens lenge bebudede «Bastøy»-film.

Forfatter Per Petterson er strålende fornøyd med valget av regissør.

- Dette er helt topp, sier han.

- Jeg beundrer og liker alt Marius Holst har gjort. Den siste filmen hans, «Blodsbånd», beveget meg veldig, sier Petterson.

Marius Holst har tidligrere regissert blant annet «Ti kniver i hjertet» og «Blodsbånd». Foto: Frank Karlsen
Marius Holst har tidligrere regissert blant annet «Ti kniver i hjertet» og «Blodsbånd». Foto: Frank Karlsen Vis mer

Det er manusforfatter, Bjørn Olaf Johannessen, som for to år siden vant den prestisjetunge NHK International Filmmakers Award under Sundance-festivalen, som skal omarbeide Pettersons roman til et filmmanus.

Petterson har ingen problemer med at det vil bli gjort endringer i handlingen.

- Endringer må gjøres når historien skal fortelles i et nytt medium, sier han.

- Jeg har snakket med Marius og Bjørn Olaf, og endringene de foreslo var intelligente. Alt de sa var på bølgelengde med meg.

Manus til høsten

Produsent Axel Helgeland, som opprinnelig hadde opsjon på romanen, har inngått en samarbeidsavtale med produksjonsselskapet 4 1/2 om å produsere filmen. Marius Holst er medeier i 4 ½.

- Vi jobber med førsteutkast til manus nå, og jeg håper vi vil ha manus og et prospekt klart i løpet av høsten, sier Helgeland.

- Jeg ville gjerne jobbe med Marius fordi han er en svært dyktig filmregissør. Boken handler om et vanskelig forhold mellom en far og en sønn, noe som nærmest er Marius’ spesialfelt. Så jeg mente dette måtte være stoff som passet ham godt.

image: Holst skal ut og stjæle hester
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media