Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Holt innstilt til nulling

Anne Holts roman, «Mea Culpa» - en av fjorårets mest solgte og omtalte bøker, kan bli «nullet» av Norsk Kulturråd. - Jeg respekterer avgjørelsen, men tillater meg å smile av den, sier Anne Holt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vurderingsutvalget for prosa har innstilt «Mea Culpa» til «nulling» overfor Kulturrådet. Det innebærer at utvalget mener boka ikke er god nok til at staten skal kjøpe den inn til bibliotekene.

- Innkjøpsordningen er god, den skal sikre mangfold. Jeg synes det er greit at midlene går til å støtte forfattere som selger mindre enn jeg. Utvalget er kvalifisert, og jeg respekterer deres mening. Men den er selvfølgelig subjektiv. Jeg tillater meg å smile over at «Blind gudinne», som er min desidert dårligste bok, er innkjøpt, mens «Mea Culpa» altså ikke blir det, sier Anne Holt.

Begge de to påfølgende kriminalromanene hennes er også innkjøpt, mens fjorårets «Løvens gap» ikke er oppmeldt av forlaget, fordi Kulturrådet har en regel om at en forfatter bare kan kjøpes inn én gang i løpet av et år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!