Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Holt slår inn åpne dører

Tom Egeland avkrefter at han er «Anonym», og mener Anne Holt selv bidrar til mediehysteriet.

- IKKE ANONYM: Tom Egeland avviser kategorisk at han er «Anonym», og mener Anne Holts utspill er en fortsettelse av hennes pek mor norske medier. Foto: Håkon Eikesdal
- IKKE ANONYM: Tom Egeland avviser kategorisk at han er «Anonym», og mener Anne Holts utspill er en fortsettelse av hennes pek mor norske medier. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

Dagen etter at Anne Holt innrømmet at hun likevel ikke er «Anonym», hevder hun overfor Dagbladet at det er Tom Egeland som gjemmer seg bak pseudonymet.

- Jeg skjønner hvorfor hun spør, og jeg kjenner meg igjen i resonementet, men jeg avviser kategorisk at det er meg, sier Tom Egeland til Dagbladet.

Egeland tror påstanden er en fortsettelse av Anne Holts prosjekt.

- Det er en del av hennes pek mot mediene. Hun gjør det for at du og dine kolleger fortsetter denne undringen, sier Egeland

- Slår inn åpne dører - Syns du det er et godt prosjekt?

- For å forsvare mediene, så syns jeg ikke det er rart at journalister biter på når Anne Holt erklærer seg selv som «Anonym» på sin egen blogg, begrunner det, og nekter å svare på oppfølgende spørsmål, sier Egeland og fortsetter:

- På den ene siden syns jeg hun slår inn åpne dører, på den annen side blir jeg verken indignert eller forbannet.

- Paradoksal kritikk Egeland er enig med Holt i at det er en hysterisk interesse blant mediefolk etter å avsløre hvem «Anonym» er.

Samtidig registrerer han paradokset i at Anne Holt selv er med på å bygge opp under denne interessen.

- Hysteriet blir ikke noe mindre av at hun først står fram som «Anonym», og så trekker det tilbake. Men dette er et paradoks som er innebygd i mediekritikkens natur, sier Egeland.

- LYVER IGJEN: Tom Egeland mener Anne Holt lyver når hun påstar at han er «Anonym». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- LYVER IGJEN: Tom Egeland mener Anne Holt lyver når hun påstar at han er «Anonym». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media