SVARTE SEERNE: Karakteren Homer Simpson i den populære animasjonsserien «The Simpsons» svarte natt til mandag på seernes spørsmål på direkten. Dette ved hjelp av ny teknologi og en god stemmeskuespiller. Foto: 20th Century Fox, NTB Scanpix
SVARTE SEERNE: Karakteren Homer Simpson i den populære animasjonsserien «The Simpsons» svarte natt til mandag på seernes spørsmål på direkten. Dette ved hjelp av ny teknologi og en god stemmeskuespiller. Foto: 20th Century Fox, NTB ScanpixVis mer

Homer svarte på spørsmål fra seerne direkte - uten manus

Animasjonsserien «The Simpsons» holder seg relevant.

(Dagbladet): Animasjonsserien «The Simpsons» har siden sin debut 17. desember 1989 vært en populær humorserie.

Med nesten 600 episoder i bank, er det ingen tvil om at den gule familien fra Springfield engasjerer verden over.

Da seriens siste episode ble vist natt til mandag norsk tid, gjorde skaperne noe helt nytt: De sendte rett og slett animasjonsserien direkte.

Fikk spørsmål Det var i de siste tre minuttene av episoden «Simprovised» at serien sendte direkte og uten manus. Ifølge Wired handlet episoden om at familiefar Homer skulle prøve seg som improvisasjonskomiker. Det vil si en som lager humor av det publikum bidrar med under et show.

Og improvisasjon ble det på ekte. Seere ble i episodens start oppfordret til å ringe inn, slik at de kunne stille spørsmål.

De var det selveste Homer Simpson som svarte på, helt til slutt. Karakterens stemme, Dan Castellaneta, besvarte spørsmål fra seerne som den gule ektemannen. Stemmeskuespilleren gjorde det hele to ganger, med en pulje fra østkysten og en fra vestkysten i USA.

På denne måten får seere svar på hva karakteren tenker om aktuelle problemstillinger og andre brennende spørsmål fra fanbasen.

Blant annet fikk Simpson spørsmål om hvem han likte best av karakterene Lenny og Carl, hva slags pizza han likte og hva favorittyrket hans gjennom seriens mange år har vært. 

Ny programvare Ifølge Wired er det ny programvare som har sørget for at dette ble muliggjort. Adobes nye programvare Character Animator, brukt sammen med After Effects, gjorde at animasjonsserien fikk sende direkte.

Programvaren importerer tegninger i 2D fra Photoshop eller Illustrator, og bruker bevegelse i sanntid for å gi dem liv.

Dagbladet skrev nylig om en lignende programvare, som lar deg endre ansiktsuttrykket til mennesker på allerede innspilt film direkte.

Innholdsrikt Dette er ikke første gang serien har tatt opp dagsaktuelle tema eller vært forut for sin tid.

I 2014, i episoden «Steal This Episode», var serien frampå da de tok for seg piratkopiering. Episoden ble vist på amerikanske FOX bare fire dager etter at en mann som drev en nedlastingsside for Simpsons-episoder ifølge TorrentFreak ble dømt til å betale 10.5 millioner dollar i erstatning.

Det har også vært oppmerksomhet rundt serien for andre ting. I januar i fjor hyllet serien satiremagasinet Charlie Hebdo, som var offer for terrorhandlingene noen uker tidligere.

På slutten av episoden får man se karakteren Maggie Simpson holde et flagg med teksten «Je suis Charlie», ordene som raskt ble et symbol på den massive støtten som har blitt vist i sosiale medier og under demonstrasjoner og minnemarkeringer.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram