Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Homo-detaljer fjernet fra Morrissey-biografi

Beskriver seg selv som humaseksuell.

HOMOFILE FORHOLD: Artist Steven Patric Morrissey skapte overskrifter da han i sin selvbiografi skrev om flere av sine tidligere homofile forhold. 
Foto: Tor Arne Dalsnes / Dagbladet
HOMOFILE FORHOLD: Artist Steven Patric Morrissey skapte overskrifter da han i sin selvbiografi skrev om flere av sine tidligere homofile forhold. Foto: Tor Arne Dalsnes / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Da artisten Steven Patrick Morrissey slapp sin selvbiografi tidligere denne høsten skapte han overskrifter da han skrev om flere av sine tidligere homofile forhold.

Når boka nå skal slippes på det amerikanske markedet er derimot detaljene rundt hans homofile forhold kuttet helt ut. Det skriver den britiske avise The Independent.

- Ikke homofil Blant annet skal artistens anekdoter og fortellinger om forholdet til fotografen Jake Owen Walters være tonet krafig ned, og navnet hans er tatt helt ut av fortellingen om den hete natta de to hadde sammen med vokalist Chrissie Hynde fra gruppa The Pretenders.

Etter at boka ble sluppet tidligere i høst benektet den tidligere The Smiths-vokalisten at han var homofil. Ifølge The Guardian beskriver han seg selv som humaseksuell.

- Jeg er desverre ikke homoseksuell. Teknisk sett er jeg humaseksuell - jeg er tiltrukket av mennesker. Men ikke for mange, selvfølgelig, sa han da til

Sjokkerer Steven Patrick Morrissey er kjent for sine kontroversielle utsagn og meninger. En av uttalelsene Morrissey har gjort seg spesielt negativt bemerket med var om massakrene i Oslo og på Utøya 22. juli 2011.

- Vi lever alle i en morderisk verden, som hendelsene i Norge har vist. Likevel er dette ingenting sammenlignet med hva som skjer på McDonald's og «Kentucky Fried Shit» hver dag, sa han bare dager etter terrorangrepene, under en konsert i Polen.

Artisten har også kommet med flere kontroversielle utsagn rettet mot blant andre den britiske kongefamilien, Margareth Thatcher og George Bush, samt bemerkninger mot artistkolleger som Elton John og Bob Geldof.

For en drøy uke siden ble det kjent at Morrissey skal opptre under årets Nobelkonsert. I selskap med artistene Jake Bugg, Timbuktu, Omar Souleyman og Steven Patrick Morrissey blir han å se på Oslo spektrum-scena 11. desember.

TIL NORGE: Morrissey skal opptre under årets Nobelkonsert, som finner sted i Oslo Spektrum den 11. desember. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet

Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedesk
TIL NORGE: Morrissey skal opptre under årets Nobelkonsert, som finner sted i Oslo Spektrum den 11. desember. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedesk Vis mer