Homo-hets etter NRK-kåring

Kim Friele truer med å boikotte NRKs kåring.

Hetsen hagler så sterkt mot homoaktivisten Kim Friele at gleden over å være nominert som århundrets nordmann er borte

-  Jeg er opprørt, fortvilt og forbannet. På den ene siden hausser NRK opp ti kandidater, på den andre siden kaster de meg til ulvene, sier Kim Friele. Hun var den første homofile i Norge som sto fram med fullt navn og bidro til at straffelovens bestemmelser mot homofili ble fjernet.

Reagerer sterkt

Hennes innsats gjorde at hun i fjor ble valgt ut som en av tikandidater som gikk videre til finalen.

På NRKs nettsider diskuteres serien i et eget debattforum. Det er innholdet her Friele reagerer på. Siden mars har diskusjonen gått høyt. Og det er ingen tvil om at Friele er den mest kontroversielle.
 

-  Jeg har ikke bedt om å delta i denne kåringen, men jeg er ikke så blasert at jeg ikke synes det var hyggelig å bli nominert. Men nå, etter å ha fått bøtter med dritt over meg på nettet siden i mars, synes jeg prisen for være med er for høy, sier Friele.

Hun kritiserer NRK for å legge ut angrep ukritisk.

Blir hengt ut

-  Jeg blir ufrivillig hengt ut på nettet og jeg har ikke mulighet for å forsvare meg. Jeg etterlyser en redaktør med empati.

-  Vil du ha innleggene fjernet?

-  Nei, jeg er en sterk forsvarer av ytringsfriheten. Redaktøren må imidlertid forstå hvordan det føles å bli hengt ut på denne måten, sier Friele.

Hun vurderer nå å trekke seg fra finalen 17.desember.

-  Jeg vil fjerne fra forumet det som går over streken, sier redaktør i nrk.no, Are Nundal.

OPPRØRT: Kim Friele.