Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Homo-tubby

Det er ikke bare NRK som misliker Teletubbiene. Amerikanske religiøse mener en av tubbiene er homo, og derfor lite egnet til barne-TV.

Vi trodde de representerte en uskyldig liksom-verden. Men skal vi tro pastor Jerry Falwell i Amerikas moralske majoritet, er teletubbiene rene synden. Det er den rosa Tinky Winky med trekant-antennen på hodet som får gjennomgå. At rosa er homofarge nummer én er noe alle vet, mener pastoren. Dessuten har han håndveske.

Snikbudskap

Det er BBC som lager den populære TV-serien som TV2 har kjøpt de norske rettighetene til. NRK har takket nei til serien. Det gjorde de lurt i, mener svovelpredikanten. I en flammende artikkel forklarer Falwell at det er rosafargen, trekanten på hodet og altså håndveska som gjør at Tinky Winky er nødt til å være homse. Nå frykter Falwell at Tinky er på vei ut av skapet, og gjør levende rede for de skadelige virkningene serien kan ha på barn.

- Som kristen føler jeg at det er skadelig for barns moral med homofile rollemodeller, skriver Falwell.

- Det faktum at Tinky Winky har en magisk håndveske gjør ham ikke nødvendigvis homofil, kommenterer seriens talsmann Steve Rice ifølge BBC online.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media