Homoboikott av Carola

Protesterer mot Grand Prix-favorittens homo-syn.

(Dagbladet.no): Svenske homofile har ikke glemt Carolas uttalelser om at homofili er unaturlig, og kan helbredes. I forrige ble hennes syn på homofili igjen aktuelt, da hun fikk panikk etter å ha blitt stilt vanskelige spørsmål angående homofile.

Nå oppfordres homofile til å boikotte Carola under helgens Grand Prix-finale i Sverige.

Under en opptreden på homoklubben Patricia i Stockholm søndag, oppfordret dragartisten Lars-Åge Wilhelmsson alle homofile til ikke å stemme på Carola, skriver den svenske avisen Expressen.

- Carola er feig og falsk, sier Wilhelmsson.

Han hevder han har bred støtte:

- Det var ikke vanskelig å få med publikum. Vi oppfordrer alle til å stemme på Linda Bengtzing, Kikki Danielsson eller hvem som helst bortsett fra Carola. Etter opptredenen kom mange bort til meg, og ga meg støtte. Jeg synes hun er uærlig, sier Wilhelmsson til avisen.

Dragartisten reagerer på at Carola under en pressekonferanse i forrige uke forsøkte å unngå de vanskelige homospørsmålene:

- Hun vil vinne Grand Prix og selge plater, og da forsøker hun å unngå vanskelig spørsmål.

Carola har ertet på seg homofile etter at hun forsøkte å unngå vanskelige spørsmål om hennes syn på homofili. Her er hun i Madison i USA, og øver i forbindelse med plateinnspilling. Foto: Scanpix
Carola har ertet på seg homofile etter at hun forsøkte å unngå vanskelige spørsmål om hennes syn på homofili. Her er hun i Madison i USA, og øver i forbindelse med plateinnspilling. Foto: Scanpix Vis mer

Svensk TV ville ikke kommentere boikotten til Expressen, men Carolas samarbeidspartner, Rickard Engfors, svarer:

- Carola hater ikke homofile, hadde hun gjort det hadde jeg ikke jobbet med henne. Hun er et fantastisk menneske.

Lars-Åke Wilhelmsson som Zaza i forestillingen «La Cage aux Folles». Foto: Mats Samuelsson/Babsan.se
Lars-Åke Wilhelmsson som Zaza i forestillingen «La Cage aux Folles». Foto: Mats Samuelsson/Babsan.se Vis mer