Homofile diskrimineres

«Det er grunnleggende urettferdig å nekte to mennesker som er glade i hverandre å inngå en forpliktende avtale om tro-skap

Torbjørn Røe Isaksen,

Unge Høyre

Martin Henriksen,

AUF «Retorikken som brukes, at det er fordommer eller homofobi som gjør at mange er motstander til forslaget om ny ekteskapslov – er simpel retorikk. Det er ingen (eller svært få) som nekter homfile eller lesbiske å elske hverandre eller å leve sammen. Følelser kan aldri bli forbudt ved lov. Men når barneloven, adopsjonsloven, biologiloven blir berørt av dette lovforslaget, holder det ikke med å bruke argumentetet at homofile blir diskriminert.

Gungadin

«Hvorfor må det være ekteskap? Hvorfor kan det ikke være en partnerskapsavtale? Er det ikke en bedre strategi for dere homser å gjøre partnerskapsordningen så god og så lik ekteskapet som mulig? Det vil være et kompromiss som stort sett alle vil godta.

Sally «Torbjørn Røe Isaksen og Martin Henriksen har åpenbart ikke lest forslaget til felles ekteskapslov. De argumenterer heller i hytt og pine med utgangspunkt i pressemeldingen som fulgte lanseringen av forslaget, og som hevder at dette er nødvendig tiltak mot distriminering av homofile.

Da Karita Bekkemellem for bare 6 år siden sendte sin melding om homofiles levekår til Stortinget, sto det ingenting om at homofile var disktriminert fordi de ikke kunne gifte seg. Kanskje derfor lovforslaget nå ikke har noen referanser til denne stortingsmeldingen.

Jan Halvor Halvorsen