Homofile har barn

Det som skiller barn av homofile fra andre barn, er at de utsettes for en systematisk diskriminering og respektløs behandling fra politikere og religiøse ledere, skriver Guro Sibeko.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOMOFILE HAR BARN.

Ifølge forskningsinstituttet NOVA er det omtrent 20 000 barn i Norge som vokser opp med homofile foreldre. Av disse er kanskje 8000 født av mødre i lesbiske forhold, det vil si at foreldrene deres med viten og vilje har født dem inn i homofile familiekonstellasjoner.

Mange er bekymret for at barn som vokser opp i homofile hjem skal utsettes for mobbing, trakassering og diskriminering. Det er riktig at dette er et problem, men paradoksalt nok er det ikke naboene, lekekameratene eller lærerne som står for mobbingen. Det er politikere og religiøse ledere.

DET FINNES,

stikk i strid med hva som ofte hevdes i offentlige debatter, et ikke ubetydelig antall undersøkelser omkring barn som vokser opp med homofile foreldre. Forskningen er entydig: Barn som vokser opp i homofile familiekonstellasjoner lever gode liv. De er ikke mer utsatt for mobbing i barnehagen eller skolen enn andre barn. De har like lett for å få venner som andre barn. De gjør det like godt på skolen og på fotballbanen. De blir ikke oftere narkomane, de får ikke oftere psykiske problemer, de får ikke oftere røde hunder, og de blir ikke engang oftere homofile.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer