Homofilm «for dårlig» for Oslo

Den kontroversielle kortfilmen «Fremragende timer» er valgt ut til filmfestivalen i Berlin. Men den er ikke god nok for programsjefen i Oslo Kinematografer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg stiller meg undrende til avslaget fra kinosjefen i Oslo. Det blir begrunnet med at filmen er for dårlig. Men hvordan kan den da være bra nok for Berlin? spør regissør Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen.

Trist

Temaet for «Fremragende timer» er homofil sex med en mindreårig. Filmen tar utgangspunkt i en sedelighetssak fra 1997.

En femtenårig gutt svarer på en kontaktannonse fra en mann i trettiåra og drar frivillig til hans hotellrom, hvor de to har sex. Paret blir tatt på fersken. Mannen blir dømt til 60 dagers ubetinget fengsel og til å betale 5000 kroner i oppreisning til gutten. Med utgangspunkt i denne filmen ønsker Krutzkoff Jacobsen å stille spørsmål ved hva som egentlig er ulovlig og hvor grensene bør gå. Filmen er den eneste av fjorårets filmer som er valgt ut til Berlin-festivalen, der den skal delta i Panorama-programmet sammen med et tjuetall andre filmer.

- Vi har tilbudt filmen som forfilm eller som en del av kortfilmprogrammet til Oslo Kinematografer (OK). I forrige uke fikk vi avslaget. Jeg synes det er trist at filmen ikke blir vist i min egen hjemby. Dette er ikke en sensasjonsfilm, men en poetisk film om et viktig tema. Mye av problemet med nye norske filmer er jo nettopp at de ikke tør å ta opp problemer og konflikter i samfunnet, sier Krutzkoff Jacobsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer