Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Homohat mot denne karen, du liksom

PR-bløff?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er medienes jobb å være konfliktorienterte, men vår jakt på konflikter og krangler er ikke alltid så vanskelig å gjennomskue.

PR-arbeidere i underholdningsindustrien har i hvert fall forstått mekanismene for lenge siden.

Nå kan det vise seg at tabloidene har gått på enda en grov bløff, konstruert for å gi en tv-serie verdifull promo i forbindelse med premieren.

Sinna, sinna

«Little Britain» er en av de mest suksessrike britiske komiseriene fra de siste årene, og nå skal bakmennene David Walliams og Matt Lucas forsøke seg med samme konsept i USA.

«Little Britain USA» får premiere på kabelkanalen HBO 28. september, og i den forbindelse er amerikanske homser fryktelig sinte. Liksom.

Søndag kjørte den britiske råtabloiden Daily Star saken GAY AND FATTY JOKES UPSET YANKS, der det blir hevdet at en gruppe som kaller seg West Hollywood Gay and Lesbian Alliance ønsker å få komiserien fjernet.

Avisa siterer deres talsmann Irwin Blair, som sier følgende:

image: Homohat mot denne karen, du liksom

- Dette er det mest politisk ukorrekte, fornærmende og kvalmende materialet jeg har sett her til lands.

Fantasiorganisasjon

At amerikanske homofile er så rasende, er i utgangspunktet merkelig siden særlig Lucas er en stor homsehelt i England.

Men det er kanskje såpass stor forskjell på humoren til amerikanere og briter?

Neppe. For et par dager siden bestemte bloggeren Tim Curran seg for å gjøre sine egne undersøkelser, skriver The Independent.

For det første fant han ut at flere av uttalelsene i saken var merkelige, siden de amerikanske kildene brukte spesifikt britiske ord.

For det andre fant han ut at det ikke eksisterer noen organisasjon kalt West Hollywood Gay and Lesbian Alliance i det hele tatt.

Spredde seg fort

Curran mistenker at dette var et regissert PR-stunt.

- Jeg er overbevist om at denne saken bare er fri fantasi, plantet av en publisist for å generere PR i England som seinere skulle spre seg til USA via blogger for å hjelpe HBO-showet, skriver han.

Men en god løgn er vanskelig å stoppe i nettalderen.

Før bløffen var avslørt hadde flere andre medier sitert Daily Star.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!