Homohatere?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EKTESKAPSLOVEN: Dagbladet forteller 6/11 at stortingspolitikere for tiden mottar en mengde brev, e-post, SMS og telefoner angående kjønnsnøytral ekteskapslov. Blant avsenderne finnes det beklageligvis overivrige kristne som går over streken for hva som er akseptabelt å sende til andre. Det bør de be om unnskyldning for.

Men når Dagbladet i overskriften skriver at politikerne «trues av kristne homohatere», er det et nytt overtramp. At hundretusener av norske borgere ønsker å forsvare ekteskapet som et samliv mellom mann og kvinne, betyr på ingen måte at de hater homofile eller andre seksuelle minoriteter. De kan tvert imot ha et godt personlig forhold til mange av dem. I tråd med det overveldende flertall av mennesker i verden mener de imidlertid at ekteskapet pr definisjon er et samliv mellom mann og kvinne, og ikke bare mellom to personer.

Når samfunnet differensierer mellom partnerskap og ekteskap, er det verken diskriminerende eller fornuftsstridig. Det er tvert imot en saklig og velbegrunnet forskjellsbehandling av to vesensforskjellige samlivsformer. Utgangspunkt og forutsetninger er nemlig helt forskjellig. Kun tokjønnet samliv skaper barn. Ved å forsvare ekteskapet tar man biologiske realiteter, årtuseners erfaring, hundre års psykologisk forskning, barns beste, rasjonell tenkning og alvorlige framtidsperspektiver på alvor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer