Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Homohetero-show

QUART (Dagbladet.no): Junior er liten, feminin og hetero. Senior ser ut som trailersjåfør og er homo. Vi møtte rølpete og smørblide Junior Senior.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er så mange stereotyper rundt homser og hetero. De fleste tror at jeg er homsen i bandet, sier Jesper Mortensen (Jr) til Dagbladet.no.

Han sitter liten og vever ved siden av storvokste Jeppe Breum (Sr), og vi snakker om deres seksuelle legning som de danske gutta følte måtte nevnes i bandbioen.

- Det gjennomsyrer hvem vi er, hvordan vi jobber og vår personlighet som band. Det er en stor del av oss, samtidig som det betyr ingenting, sier Breum.

- For oss er ikke dette en gimmick. Vi ville ha legning med i bandbiografien fordi det forklarer kjemien mellom oss. I musikken har vi rockehomser som Freddie Mercury og bløde boyband-homser. I Jeppe får musikken en alternativ homse, fortsetter Mortensen.

Duoen Junior Senior er det gladeste bandet i den danske musikalske eksportbølgen vi har sett den siste tida. Mortensen and Breum har regjert listene med «Move Your Feet» fra skiva «D-d-don\'t don\'t stop the beat», som fikk fram femmeren hos Dagbladet:

«Tempoet er punkete og turbopreget, tekstene er av det idiotgeniale slaget, og «la-oss-ha-det-GØY!»-stemningen er så «over the top», at det er umulig å ikke bli revet med».

- Vi er ute etter driv og energi. Vi er inspirert av alt mulig rart og putter det i musikken vår. Vi prøver å gå tilbake i tid finne tilbake til røttene for musikk. Høre på de bandene som fant på ting først. James Brown er et godt eksempel, sier Mortensen før han ramser opp alt fra Rolling Stones til B-52s.

- Er dere overrasket over hvor godt dere er mottatt?

-Det har gått over all forventning. Vi hadde riktignok regnet med at England ville gå bra, for musikken vår minner om engelsk musikk. Vi lager umiddelbar musikk, så det er hitpotensiale. Men at det skulle gå så bra var overrasket, forklarer Mortensen om deres danseglade skive.

- Og nå skal vi snart ut i sola og spille. Det skal bli deilig. Jeg har ikke fått tid til annet enn å barbere meg og gi intervjuer, sier Mortensen.

<B>PARTY: Jesper Mortensen (Jr) og Jeppe Breum (Sr) lover fest på Quart.