Homohets og sjikane i brev om radiokonsesjon

Radiogründer Svein Larsen har sendt en video med grov homohets, naziparalleller og sjikane av kjente radionavn til kulturdepartementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er humor, sier Larsen, men etter hva Dagbladet kjenner til, har videoen skapt sterke reaksjoner i departementet.

En ting er i alle fall sikkert: Med dette spesielle innslaget i saksbehandlingen, har den allerede opphetede debatten om lokalradiokonsesjoner blitt enda et hakk varmere.

Svein Larsen er daglig leder i Twentyfirst Venture som står bak radiostasjonen Radio Metro. Han satt igjen som taper etter kulturdepartementets avgjørelse om å lyse ut flere konsesjoner på nytt, etter som han i første omgang vant kampen om en av de to 24/7-konsesjonene for Stor-Oslo.

Mail

Konkurrenten Radio1, som hadde søkt samme konsesjon, blir kraftig sjikanert i videoen Larsen sendte som vedlegg til en e-post til kulturdepartementet 23. november i år.

E-posten er adressert til ekspedisjonssjef Roy Kristiansen og dreier seg om klageprosessen forut for departementets avgjørelse om å lyse ut konsesjoner på nytt.

Som begrunnelse for å legge ved videoen, skriver Larsen at den «må kunne betegnes som kreativ og muligens underholdende» og at han derfor «etter nøye vurdering» har «funnet at den også bør komme til departementets kjennskap- hvis den ikke allerede har det. Om ikke annet som et humoristisk innslag i denne lange og vanskelige saken».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer