Homoseksuelle «heraus»!

I 1972 befalte sjømannspresten i Oslo, Hans Jacob Frøen, urene homo-ånder å fare ut av en ung mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Etter at de onde åndene hadde forlatt ham, følte han seg helt normal igjen. Jeg glemmer aldri hvordan mannen hylte da den onde ånden for ut av ham,» uttalte Frøen til pressen. Daværende fungerende biskop i Oslo, domprost Reidar Kobro, hyldet presten «som på denne måten hadde slåss mot Satan med bare nevene.»

Dette tiårets religiøs-rasistiske homo-bilde er bl.a. utførlig beskrevet av overlege Ole-Nils Tvenning i boka «Kjærlighetens formørkelse» (1994) «Vår tids svartedaud,» som Tvenning kaller homoseksualiteten, «bør taes medisinsk alvorlig, både nasjonalt og internasjonalt... Innen medisinen søker vi hele tiden etter å bli bedre og mer effektive. Dette bør være et mål for dem som driver med befrielse av de homofile.»

Jan Aage Torp i Seierskirken er førstemann i Norge som har avholdt kurs i utdrivelse av homoseksualitet, kalt seksuell gjenopprettelse. I slutten av september gikk det et seminar av stabelen i et fabrikklokale på Storo, hvor 150 personer deltok i undervisningen, ifølge avisa Ny Tid 3. oktober. Det går fram av avisens samtale med Torp at utdrivelsen av ånder er erstattet av hans såkalte egne terapi . Andre innslag i prosjektet er isolering, disiplin og kontroll, som tilsammen skal resultere i en vellykket gjenopprettelse - omsatt til religiøs-rasistisk språk, den homofile/lesbiske blir heterofil . Målet for den seksuelle gjenopprettelsen er ifølge Torp, å forandre det dypeste i mennesket, selve identiteten. - Det finnes et sterkt miljø av fagfolk som forsøker å hjelpe. Jeg samarbeider bl.a. nært med fagmiljøet på Modum Bad og Nervesanatorium, sier frikirkepresten i samtalen med NT.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer