Homoseksuelle trenger ikke ekteskapet

Og ekteskapet trenger ikke dem.

SLÅR TILBAKE: Nina karin Monsen svarer Bård Nylund i LHH. Onani i enhver form er unødvendig å lovregulere, skriver hun. Foto: Espen Røst
SLÅR TILBAKE: Nina karin Monsen svarer Bård Nylund i LHH. Onani i enhver form er unødvendig å lovregulere, skriver hun. Foto: Espen Røst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les Bård Nylunds kronikk: - Jeg har fått høre nok ganger hvor ekkel jeg er

Bård Nylund fra LHH skriver om Oslo Symposium i Dagbladet 25. mars. Han avlegger mitt foredrag en visitt og har ikke klart å få med seg poengene, kunnskapsløs som han er. Min innleverte doktorgradsavhandling ble forkastet, men så ble komiteen forkastet. Jeg fikk rett til ny innlevering etter et halvt år og ny komité, til da uhørt i UiOs historie.

Jeg valgte å skrive for et bredere publikum. Avhandlingens første del ble utviklet til boken «Det elskende menneske, person og etikk». Den er utgitt i mange utgaver og er fremdeles i salg. Avhandlingens andre del, om person, makt og språk, kom inn i boken «Det kjempende menneske, maktens etikk, og del tre, om personalistisk språkfilosofi, er tatt inn i «Det innerste valget, språk — tanke — mening». Det var personalistisk tenkning filosofisk institutt ikke ville ha. Den gangen var Maos lille røde en del av pensum. Nylund hevder videre at min siste bok «Inn i virkeligheten» har en ironisk tittel. Troen gir nærhet til virkeligheten, vantro gir avstand. Filosofer har alltid arbeidet med sannheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer