Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Homsehjelpen

Håpløse heteroer som får hjelp av stilbevisste homser er siste skrik fra reality-verdenen. En sutrende kone utløste ideen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kappløpet om virkelighetsfjernsynsseerne dukker det stadig opp nye konsepter. Den store amerikanske fjernsynskanalen NBC satser nå stort på serien «The Queer eye for the Straight guy».

Konseptet er like enkelt som det muligens er genialt. Få tak i en sjuskete og litt lurvete straight fyr, gi ham tre dager med fem stilsikre homser, og vips er mannen klar. Stilige homser hjelper ikke-fullt-så-stilige heteroer hvordan de skal kle og te seg.

- Bonusen i hver timeslange episode er at herr Heteros nye image skapes i forkant av en stor begivenhet i livet hans, som for eksempel et frieri eller et viktig jobbintervju, sier programmets skaper, David Collins, til Hollywood Reporter.

En kvinne bak

Collins fikk ideen til programmet da han var på en kunstvisning i hjembyen Boston i USA. Ifølge Collins kunne ingen unngå å høre kvinnen som høylytt skjelte ut mannen sin for å være klossete og lite stilfull.

I tillegg klaget hun høylytt på hvorfor mannen ikke kunne værem er lik de pent kledte mennene rundt dem.

Etter lengre tids klaging, forbarmet en av de homofile mennene seg over paret og kom med gode råd om hva ektemannen kunne gjøre med klærne, håret, og utseendet for å se bedre ut. Der og da ble programideen skapt.

- Det slo meg som et balltre i hodet. Det var det skeive blikket på den straighte mannen, sier han.

Hjertevarmt program

Collins fikk et brennende ønske om å hjelpe disse stakkarene uten stil, og klarte å selge programideen til kunstkanalen Bravo. Men da Bravo ble kjøpt opp av giganten NBC trodde han ikke det skulle bli noe av.

Men NBC tente enda mer på ideen og bestilte 20 programmer på rappen.

- Det vi ser er at på tross av at homofile menn og heterofile menn velger å gjøre ting litt annerledes på soverommet er de til syvende og sist bare menn. De ønsker å føle seg bra, og samtidig være sikre på hvem de er, sier han.

Og selvfølgelig får straightingen hjelp til å innrede soverommet også. Som en slags ekstrabonus.

  • Les om New York Times-reporteren som meldte seg på showet (Gratis hvis du registrerer deg).Norske tv-seere kan se serien «The Queer eye for the Straight guy» på TV3 fra høsten.
STILSIKKER UTEN HJELP: Per Kristian Foss er både homofil og stilsikker. Men han dukker neppe opp som hjelpende hånd i «Queer eye for the Straight guy».