Homsepatruljen slår til hos Bjørn Frode

Utslagsvasken fungerer som dusj og en malingsflekkete Hugo Boss-dress ligger i en krøll på gulvet. Oppdrag Bjørn Frode Larsson kommer til å gi homsepatruljen bakoversveis.

Søknader fra fortvilte koner, barn og kolleger strømmet inn til TV3-redaksjonen da det ble klart at den beryktede homsepatruljen skulle innta Norge. Og alle ba de om det samme: Hjelp, hjelp, hjeeeelp!!! Det vil kanskje også være det første gutta med orden på sysakene tenker når de går gjennom den røde jerndøra i Seilduksgata.

Savner en dusj

-  Jeg har jobba veldig mye og latt det skure det siste halvåret. Det har bare blitt sånn, sier kunstneren Bjørn Frode Larsson (38) mens han tar et sveip med blikket over herlighetene.

FAKTA

«Homsepatruljen»

Hadde premiere i USA i 2003.

Homofile menn fiffer opp heterofile menn, både i klesstil, livsstil og utseende.

TV3 spiller inn norsk versjon, som skal ha premiere i høst.

Åtte menn er plukket ut som «oppussingsobjekt».

19. juli sender TV3 nye episoder av den amerikanske versjonen.

-  Det har jo blitt noen sjøslag med herrene også, legger han til.

For Bjørn Frode selv bryr seg egentlig ikke så mye om at komfyren ikke virker, at han ikke har vaskemaskin eller klesskap. Det eneste som plager ham litt, er at han ikke har dusj.

-  Noen ganger stikker jeg innom ei venninne og låner dusjen, men nå har hun vært bortreist ei stund. Da fungerer dette som dusj, sier Bjørn Frode og peker på en fargerik utslagsvask. Her får nemlig penslene seg også en vask.

-  Tåler homsepatruljen

For ett år siden flyttet bergenseren til Oslo og skaffet seg et atelier med soverom og kjøkkenkrok/bad vegg i vegg. Kåken er offisielt kjent som The Funky Bunker, men eieren selv kaller den like gjerne The Snake Pit eller The Dog House. Kollega Gørild R. Skavhaug så straks potensialet da TV3 forhørte seg om mulige kandidater i kunstnermiljøet.

-  Bjørn Frode lever vel sånn som folk tror kunstnere lever. Samtidig er han en sympatisk gutt med humor nok til å tåle en homsepatrulje, sier hun.

Innspillingene av den norske versjonen av «Homsepatruljen» begynte for kort tid siden, og ekspertene har allerede shinet opp de tre første heterofile mannfolka.

Bjørn Frode har fått ordre om ikke å forandre på noe, verken på seg selv eller boligen.

-  Jeg ble oppringt av TV3 på en skikkelig «Stormy Monday», og da tenkte jeg bare «hjelp!».

Men etter å ha snakket med agenten min, ringte jeg tilbake neste dag og sa ja. Det blir bare moro, dette her. Jeg regner med at homsene vet hva de gjør, sier Bjørn Frode.

Hugo Boss-kjeledress

Men det spørs om de tør gi ham noen ny Hugo Boss-dress. Den forrige led nemlig en trist skjebne:

-  Jeg sølte maling på dressen og ble skikkelig forbanna. Så jeg bestemte meg for å bruke den som kjeledress når jeg jobber, forklarer Bjørn Frode.

Ungkarsforvandlingen kulminerer i en utstilling på Galleri LNM i midten av august.

MYTE: Ungkaren Bjørn Frode Larsson (38) vil ikke gå med på at han lever opp til myten om den typiske kunstneren. - Det er myten som lever opp til meg, flirer han.