Homseskrullehumor i ellevill forviklingsroman

Med Liv Ullmann og George Clooney på rollelista.

ELLEVILL ANDREBOK: Børge Skråmestø debuterte med boka «Tårer i champagne». Nå er han tilbake med en like hylende morsom oppfølger.
Foto: Berit Roald / Scanpix
ELLEVILL ANDREBOK: Børge Skråmestø debuterte med boka «Tårer i champagne». Nå er han tilbake med en like hylende morsom oppfølger. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: «Heterofil ( ). Det brutale ordet bare treffer meg som et knyttneveslag i mellomgulvet hver gang jeg tenker på det,» sier Jean i «Familiejuvelene».

Han bor sammen med Gunnar, eller Gunda. De sover med gummihansker om natten for å få myke hender, og har vært i familieterapi en gang, etter en grusom krangel om hvor Diana skulle gravlegges.

Gunda er faren til den vakre fotografen Andreas, som er den eneste i denne boka som ikke er homse. Eller i hvert fall nesten ikke homse.

Parodi på kulturjournalist Det er mye hylende morsom homseskrullehumor i Børge Skramestøds oppfølger til debuten «Tårer i champagne». Den er skrevet i samme elleville sjanger og med det samme persongalleriet:

Morten er en parodi på en kulturjournalist. Han jobber i Dagsposten, en parodi på en tabloidavis, der kulturjournalistikken går ut på å forfølge saker som at Mette-Marit blir bitt i fingeren av rosettmarsvinet til datteren til en venninne på Kløfta.   Skramestø gjør lite for å forrykke det bildet noen måtte ha av at homser bare tenker kropp og klær og kremer. Morten blir sendt til filmfestivalen i Cannes, uten å vite mer om journalistikk enn «at mørkerom er et sted man kan gå og ha seg, uten ekstra-hasselet med å vite med hvem.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer