Høns er ålreite dyr

En skokk høner vil vekk fra en konsentrasjonsleir av en hønsegård. De fortjener helhjertet støtte.

Begrepet burhøns får ny betydning ved synet av fangeleiren regissørene Lord og Park har henvist de eggende fuglene til - en veritabel festning for høner på tvangsverping. «Flukten fra hønsegården» er en familiefilm i ordets beste forstand; spennende for de små, fantasifull og morsom for alle.

Personlige

De mange som har moret seg over de Oscar-vinnende kortfilmene om «Wallace & Gromit» vil kjenne igjen stilen - spillevende, karakteristiske leirfigurer. All grunn til å la seg imponere over utførelsen. Hønene er forseggjorte og personlige. Detaljene er kreative og mange. For eksempel stiller høna Babs med et vaskekte strikketøy av tannpirkere og sytråd.

Anført av Ingrid ser ikke flokken annen råd enn å prøve å bryte seg ut av fangenskapet på Nordre Tvilsheim Hønsegård, der et monster av en frue vil legge om driften til helautomatisert hønsepaiproduksjon. Problemene står i kø. Til unnsetning: «den ensomme rytter» Rocky.

Til å bli glad i

Ingen kan unnlate å forelske seg i de vimsete, engstelige, oppfinnsomme fjærkreene, eller å ta entusiastisk del i deres tennerskjærende slit for overlevelse. De kaller på latteren og innbyr til medlevelse.

Filmen kan ses i norsk og original versjon. De norske stemmene, blant dem Dennis Storhøi, Suzanne Paalgaard og Marianne Krogness, fungerer fint - med en spesiell blomst til Mia Gundersens Babs. De som kan, bør likevel unne seg den amerikanske originalen, hvor bl.a. Mel Gibson og Jane Horrocks gir ubetalelig liv de eggsepsjonelle dyrene. Et tungt argument for egg fra frittgående høns.

<B>FLUKT:</B> Høner på flukt.