VINNERE: Erlend og Steinjo vant P3s pilotkonkurranse, i kamp med over 100 andre innsendte bidrag. Nå får de overta sendeflaten til populære «Radioresepsjonen». Foto: Ankimal Stølan.
VINNERE: Erlend og Steinjo vant P3s pilotkonkurranse, i kamp med over 100 andre innsendte bidrag. Nå får de overta sendeflaten til populære «Radioresepsjonen». Foto: Ankimal Stølan.Vis mer

Hopper etter Sagen

Erlend og Steinjo overtar etter «Radioresepsjonen» og blir P3s nye humorflaggskip fra 31. mai

||| - Det er utrolig kult at vi fikk jobben, sier Erlend Klarholm Nilsen, til Dagbladet.

- Vi er supergira og gleder oss til å jobbe med et nytt format, sier partneren Stein Johan Grieg Halvorsen.

Humorparet gikk seirende ut av P3s pilotkonkurranse, i kamp med over 100 innsendte bidrag. Dermed får de overta etter «Radioresepsjonen», som har siste radiosending 17. mai og blir TV-program til høsten.

- Det er kjempegøy og vi er superhappy.

- Men hvordan blir det å hoppe etter Sagen?

- Vi har ikke tenkt så mye på akkurat det. «Radioresepsjonen» er jo knallbra, så det å overta etter dem er en stor og ærefull oppgave. Vi må bare gjøre så godt vi kan, sier Erlend og Steinjo.

Ikke kopiDe understreker at de ikke vil gjøre forsøk på å kopiere forgjengeren.

- Programmet vi skal lage kommer nok til å bli ganske annerledes.

NYTT FORMAT: Erlend Og Steinjo har jobbet tett og mye sammen. Nå gleder de seg til å prøve et nytt format i P3. Foto: Lise Falch Gulbrandsen.
NYTT FORMAT: Erlend Og Steinjo har jobbet tett og mye sammen. Nå gleder de seg til å prøve et nytt format i P3. Foto: Lise Falch Gulbrandsen. Vis mer

- Hvordan blir det?

- Vi har vært bestekompiser siden vi var bitte små, så vi kommer nok til å spille på en del erfaringer og opplevelser rundt det lange vennskapet.

- Bli dere aldri lei av hverandre?

- Det er vel sånn med alle at det kan bli litt mye av og til, men vi er begge ganske tålmodige og har en god evne til å prate ut om ting, sier Erlend og Steinjo.

BegavetVilde Batzer, som er redaksjonssjef for humor og underholdning i P3, begrunner valget av humorparet med at det er to begavete menn med et stort spekter og lang erfaring.

- Det har vært viktig for oss å finne noe annet enn «Radioresepsjonen». Erlend og Steinjo er varme, smarte, morsomme og utrolig musikalske, sier Batzer.

Hun legger ikke skjul på at det blir en stor utfordring å overta etter «Radioresepsjonen», men peker på at det slett ikke er første gang et populært P3-program erstattes.

BESTEVENNER: Erlend og Steinjo har vært venner helt fra de var bitte små. Her er bildebeviset. Foto: Privat.
BESTEVENNER: Erlend og Steinjo har vært venner helt fra de var bitte små. Her er bildebeviset. Foto: Privat. Vis mer

- Erlend og Steinjo er veldig ydmyke for oppgaven, men jeg tror de kommer til å klare det kjempefint, sier Vilde Batzer.

På TVHumorparet blir ikke bare å høre på radio:

De holder også på med den siste finpussen på en TV-serie som kommer på NRK1 til høsten.

Den har fått tittelen «Påpp & råkk» og blir et musikalsk humordrama, der mange kjente mennesker bidrar i forskjellige roller.