Hopper til USA

BERGEN (Dagbladet): Det bitte lille animasjonsselskapet Bergen Animasjon har skutt gullfuglen. Filmen «Hopperen» skal nå vises på amerikansk kabel-tv.

Det er selskapet Tech TV som har snappet opp den bergensproduserte animasjonskortfilmen. Kabelselskapet har 65 millioner potensielle seere. Det åtte mann og kvinner store bergensselskapet er naturligvis hoppende glade.

- Klart vi synes dette er kjempegøy. Jeg vet ikke om det helt har gått opp for oss hvor svært dette er. Vi er jo et bitte lite firma i lille Bergen, og 65 millioner potensielle seere er nesten uvirkelig, sier «Hopperen»-regissør Bjørn Bugge til Dagbladet.

Filmen ble laget til kulturbyåret i Bergen for snart to år siden. Vinteren 2000 og 2001 gikk filmen om den snodige og suicidale mannen som forfilm på Bergen kino og ble sett av titusenvis av bergensere. Men det var etter at den drøye seks minutter lange filmen ble lagt ut på nettstedet ifilm.com i fjor høst, at Tech TVs interesse ble vekket. Knappe to uker etter introduksjonen på ifilm.com tok tv-selskapet, som spesialiserer seg på teknologi og nye medier, selv kontakt med bergensfirmaet.

- Det som gjør «Hopperen» unik er selve looken. Vi var bare tre personer som mer eller mindre døgnet rundt jobbet med filmen i ni måneder. Attpåtil var 3d-verktøyet helt nytt for oss. Så det er vi litt stolte av. Og siden vi var så uerfarne med verktøyet, var det for meg som regissør viktig at filmen i hvert fall tok seg godt ut, sier Bugge.

Siste melding fra Tech TV er at «Hopperen», eller «The Jumper» sendes en gang i mai. Tv-kanalen har sagt seg villig til å betale for visningen.

- Men hvor mye det er snakk om, aner jeg ikke. Det forhandles om beløpet, forteller Bugge.

SNÅLING: Mannen er suicidal og vil hoppe i døden. Men går det egentlig slik han hadde planlagt?