Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hoppet lenger enn Wirkola

Den nye «Hallo i uken»-redaksjonen knuser lyttertallene til Are Kalvø & co.

LYTTERSUKSESS:Jørgen Strickert (f.v.), Cathinka Rondan og Geir-Atle Johnsen i nye «Hallo i uken» har økt lyttertallene med 22 prosent i forhold til forløperen. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
LYTTERSUKSESS:Jørgen Strickert (f.v.), Cathinka Rondan og Geir-Atle Johnsen i nye «Hallo i uken» har økt lyttertallene med 22 prosent i forhold til forløperen. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix Vis mer

||| - Vi er begeistra og glade. På forhånd ønsket vi det fantes flere uttrykk enn «hoppe etter Wirkola», siden vi fikk høre det så uendelig mange ganger, sier produsent Cathinka Rondan i nye «Hallo i uken».
«Hallo i uken» hadde i fjor høst i snitt 86000 lyttere innom programmet i løpet av sendingen, og med det en markedsandel på 11,9 prosent.
Den nye «Hallo i uken»-redaksjonen har økt lyttertallene betydelig, og har i snitt 105000 lyttere. En økning på 19000, eller solide 22 prosent. Økningen har vært spesielt stor i aldersgruppen 20-45 år.
- Dette er svært gode tall. Og en markedsandel på 12,9 prosent er veldig sterkt, sier Tor Eide i NRK Forskningen.
Til sammenlikning har P2 totalt hatt en markedsandel på 6,7 prosent i høst.

Dagblad-slakt
Da det ble kjent at Are Kalvø, Espen Beranek Holm og Else Michelet skulle gi seg i «Hallo i uken», preget gravølstemningen mange av intervjuene og reportasjene som ble gjort. Ikke så rart, siden teamet hadde holdt det gående i 16 år.
- Til og med kringkastingssjefen sa at det kom til å ta lenger tid enn vanlig å bygge opp et nytt program etter Hallo i uken byttet mannskap, forteller Rondan.
Det var nok en tøff beskjed å få for de tre nye: produsent Rondan, programleder Jørgen Strickert og skribent/skuespiller Geir Atle Johnsen.
- Nei, vi syntes det var positivt. For da visste vi at NRK kanskje ville være tålmodige med oss, sier Rondan.
Tilbakemeldingene etter første program var heller ikke all verden. Dagbladet rullet terningen til en to-er, med tittelen: «Bør piskes for premieren».
- Lyttertallene var kjempebra for første sending, og vi har hele tida lurt på om det skulle gå nedover. Men det har holdt seg ganske jevnt bra, sier Rondan og fortsetter:
- Så noe må vi gjøre riktig.

Forsatt imitator-stopp
Programerklæringen før første sending var blant annet at det var slutt på parodiene — selve glansnummeret til den forrige Hallo i uken-generasjonen.
- Vi har fortsatt ingen imitatorer. For noen er det nok en rar overgang at ikke all satiren foregår på Stortinget, og med imitatorer. Men vi mener det er like relevant med samfunnssatire, sier Rondan.
- Den forrige gjengen holdt på i nesten tjue år. Hvor lenge blir dere?
- Vi trodde det var 20-årskontrakt? Vi har et langt perspektiv.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media