Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hør den utskjelte fotball-låta

Gi terningkast til Christian Ingebrigtsens supportersang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Hør «Vi skal vinne» her

(Dagbladet.no): I kveld spiller Norge mot Brasil, og før kampen skal den tidligere boyband-stjernen Christian Ingebrigtsen framføre sin nye supportersang «Vi skal vinne».

Ifølge VG er dette første gang Norges Fotballforbund gir sin velsignelse til en fotballsang siden «Alt for Norge» i 1992.

Så spørs det om Ingebrigtsens sang kommer til å løfte Norges landslagsspillere, eller om den ødelegger hele EM-kvalifiseringa. VGs Stein Østbø tror Norge kan dra nytte av sangen, om enn på en annen måte enn Ingebrigtsen & co. hadde forestilt seg.

Han triller terningkast én, og skriver blant annet:

«Faren er til stede for at brasilianerne kommer til å vri seg i sambataktfast krampelatter dersom denne ljomer utover Ullevaal Stadion i kveld. På en annen side - kanskje nettopp derfor vinner Norge mot Brasil igjen...»

Kjell Petter Askersrud i Universal Music var med på å lage låta, og tror Østbø har gjort en stor feil med sin anmeldelse.

- Østbø har tatt feil før, selv om denne låta kanskje ikke blir en like stor klassiker som Turboneger eller Röyksopp. Anmeldelsen til VG har imidlertid ført til økt interesse for låta, sier Askersrud til Dagbladet.no.

OPPTRER I KVELD: Christian Ingebrigtsen skal framføre sin nye fotballåt på Ullevaal Stadion i kveld. Allerede nå kan du høre låta på nett. FOTO: ARNE V. HOEM
OPPTRER I KVELD: Christian Ingebrigtsen skal framføre sin nye fotballåt på Ullevaal Stadion i kveld. Allerede nå kan du høre låta på nett. FOTO: ARNE V. HOEM Vis mer

Også Roger Solheim i Norges Fotballforbund er fornøyd:

- Skal det være en fotballsang, må det være noe enkelt. Jeg synes sangen er catchy og fin, uten å være overkomplisert. Jeg er overbevist om at folk vil like den, sier han til VG.

• Hør «Vi skal vinne» her

FORNØYD: Til tross for slakt i landets største avis, er Roger Solheim i NFF fornøyd med Ingebrigtsens låt.